De 5 beste inbouw vaatwassers van 2023
de beste 5 inbouw vaatwassers 2023

De 5 beste inbouw vaatwassers van 2023

Ben je op zoek naar een inbouw vaatwasser waarmee je de afwas een fluitje van een cent maakt? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben voor jou de 5 beste inbouw vaatwassers van 2023 geselecteerd. Of je nu een echte technologie-fan bent of gewoon op zoek bent naar een betrouwbare en efficiënte vaatwasser, wij hebben iets voor iedereen in onze lijst. Dus trek je handschoenen uit, want we gaan de afwas doen!

Waar let je op bij het kopen van een inbouw vaatwasser?

Wanneer je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Hieronder bespreken we de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het kopen van een inbouw vaatwasser.

Afmetingen

Afmetingen zijn een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een inbouw vaatwasser. De grootte van de vaatwasser moet namelijk precies aansluiten bij de beschikbare ruimte in je keuken, zodat de vaatwasser mooi inbouwt en er geen lege ruimtes ontstaan.

Inbouw vaatwassers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van compacte modellen van 45 cm breed tot grote modellen van 60 cm breed. De diepte varieert meestal tussen 55 en 60 cm. Het is belangrijk om de beschikbare ruimte in je keuken op te meten en deze te vergelijken met de afmetingen van de vaatwassers die je overweegt. Zo voorkom je dat je een vaatwasser koopt die te groot of te klein is.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de installatie van de vaatwasser. De meeste inbouw vaatwassers zijn voorzien van een standaard installatiekit, maar soms kan het zijn dat je extra onderdelen nodig hebt. Zo kan het zijn dat de vaatwasser niet past in de standaard opening en er een op maat gemaakte panelen nodig zijn. Dit is iets om rekening mee te houden als je de afmetingen van de vaatwasser bepaalt.

Een ander aspect om rekening mee te houden is dat sommige vaatwassers een hoger rand hebben dan andere. Dit kan betekenen dat je niet meer zo gemakkelijk in de vaatwasser kunt kijken of dat het lastiger is om grotere vaatstukken in de vaatwasser te plaatsen. Dit kan een belangrijke factor zijn als je vaak grote vaatstukken hebt zoals soeppannen of grillpannen.

Capaciteit

Een ander belangrijk aspect om op te letten bij het kopen van een inbouw vaatwasser is de capaciteit. De capaciteit van een vaatwasser geeft aan hoeveel vaat er in een vaatwasser past. Het is belangrijk om een vaatwasser te kiezen met een capaciteit die aansluit bij jouw afwasbehoeften, zodat je niet te vaak de vaatwasser hoeft te vullen en legen.

De capaciteit van een vaatwasser wordt vaak uitgedrukt in aantal couverts. Een gemiddelde inbouw vaatwasser heeft een capaciteit van ongeveer 12 tot 14 couverts. Dit betekent dat de vaatwasser plaats biedt aan borden, glazen, bestek en kookgerei voor 12 tot 14 personen. Er zijn echter ook vaatwassers verkrijgbaar met een grotere capaciteit, zoals vaatwassers met 16 of zelfs 18 couverts. Dit kan handig zijn als je vaak gasten hebt of een groot gezin hebt.

Houd er wel rekening mee dat een grotere capaciteit vaak gepaard gaat met een grotere afmeting van de vaatwasser. Dit kan betekenen dat je minder ruimte hebt in je keuken of dat de vaatwasser niet past in de standaard opening. Er zijn ook andere manieren om de capaciteit van een vaatwasser te verhogen. Sommige vaatwassers hebben bijvoorbeeld een verstelbare bovenkorf of een extra besteklade. Hierdoor kun je meer vaat op een efficiënte manier kwijt in de vaatwasser.

Programma’s en functies

Inbouw vaatwassers zijn tegenwoordig uitgerust met allerlei programma’s en functies, die het gebruiksgemak en de efficiëntie van de vaatwasser verhogen. Wanneer je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser, is het daarom belangrijk om rekening te houden met welke programma’s en functies je belangrijk vindt.

Een van de meest voorkomende programma’s is het snelprogramma. Dit programma is bedoeld voor kleine hoeveelheden vaat die snel gereinigd moeten worden. Het duurt vaak minder dan een uur en is ideaal voor wanneer je snel weer gebruik wilt maken van je vaat.

Er zijn ook vaatwassers met een intensief programma, speciaal voor hardnekkig vuil. Dit programma maakt gebruik van hogere temperaturen en langere spoeltijden om de vaat grondig te reinigen. Dit programma is ideaal voor wanneer je vaat hebt die lang niet gewassen is of voor vaat waar zwaar voedsel aan zit.

Veel vaatwassers beschikken ook over een eco-programma. Dit programma is speciaal ontworpen om energie- en waterverbruik te besparen. Dit programma is ideaal voor wanneer je wilt besparen op de energie- en waterrekening.

Er zijn ook vaatwassers met speciale programma’s voor specifieke soorten vaat zoals glazen of bestek. Dit zorgt voor een optimale reiniging van de vaat zonder beschadiging.

Sommige vaatwassers beschikken over extra functies zoals een delay-timer, waarmee je de starttijd van de vaatwasser kunt uitstellen, en een halfvolle belading, waarmee je de vaatwasser kunt instellen voor een kleinere belading.

Energie- en waterverbruik

Het energie- en waterverbruik van een inbouw vaatwasser is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van een vaatwasser. Een vaatwasser met een lage energie- en waterverbruik kan helpen bij het besparen op de energie- en waterrekening.

Het energieverbruik van een vaatwasser wordt aangegeven met een energie-efficiëntieklasse. Deze klasse varieert van A+++ (zeer efficiënt) tot G (minder efficiënt). Kies een vaatwasser met een zo hoog mogelijke efficiëntieklasse om te besparen op de energierekening.

Het waterverbruik van een vaatwasser wordt uitgedrukt in liters per cyclus. Gemiddeld gebruikt een vaatwasser ongeveer 10 tot 15 liter water per cyclus. Kies een vaatwasser met een zo laag mogelijk waterverbruik om te besparen op de waterrekening.

Een andere manier om het energie- en waterverbruik te verminderen is door gebruik te maken van een eco-programma. Dit programma is speciaal ontworpen om energie- en waterverbruik te besparen. Dit programma is ideaal voor wanneer je wilt besparen op de energie- en waterrekening.

Sommige vaatwassers beschikken ook over een halfvolle belading functie, waarmee je de vaatwasser kunt instellen voor een kleinere belading. Hierdoor bespaar je niet alleen energie maar ook water.

Prijs

De prijs van een inbouw vaatwasser is een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kopen van een vaatwasser. Er zijn inbouw vaatwassers verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, van budgetmodellen tot high-end modellen.

Budgetmodellen zijn vaatwassers die beschikken over basisfuncties en een beperkte capaciteit. Deze vaatwassers zijn geschikt voor mensen met een beperkt budget. Deze modellen zijn vaak verkrijgbaar voor een prijs rond de €300.

Er zijn ook inbouw vaatwassers verkrijgbaar met meer functies en een grotere capaciteit. Deze vaatwassers zijn vaak iets duurder, met een prijs van rond de €500.

High-end modellen zijn vaatwassers die beschikken over de meest geavanceerde functies en een grotere capaciteit. Deze vaatwassers zijn vaak voorzien van extra programma’s zoals een snelprogramma of eco-programma en zijn vaak voorzien van een touch screen display. Deze modellen zijn vaak verkrijgbaar voor een prijs van rond de €1000.

Houd er wel rekening mee dat de prijs niet altijd gelijk staat aan de kwaliteit van de vaatwasser. Het is belangrijk om de specificaties van de vaatwasser te vergelijken en te kijken of deze aansluit bij je afwasbehoeften.

De top 5 inbouw vaatwassers

In samenvatting, als je op zoek bent naar een inbouw vaatwasser, is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen, capaciteit, programma’s en functies, energie- en waterverbruik en de prijs. Door deze factoren in acht te nemen, kun je een vaatwasser kiezen die aansluit bij jouw wensen en behoeften en die bovendien duurzaam en efficiënt is. We hopen dat onze lijst met de 5 beste inbouw vaatwassers van 2023 je helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.

 Bosch SMV4HAX40N – Serie 4AEG FSB52907Z – QuickSelectETNA VW339M InbouwvaatwasserBeko DIN28424Whirlpool WBC 3C26 X
Geluidsniveau46 dB46 dB39 dB46 dB46 dB
Laadvermogen vaatwasser       1314151414
Aantal instellingen      117688
Duur wascyclus op standaard programma  295 minuten240 minuten4 uur en 14 minuten60 minuten95 minuten
Digitale indicator resterende tijdJaJaJaJaJa
Bediening via mobiele app     JaNeeNeeNeeNee
EnergielabelDEDEE
Automatische dosering wasmiddel        NeeNeeNeeNeeNee
Onthardingszout indicator           JaJaJaJaJa
Glans spoel indicator           JaJaJaJaJa
Lichtprojectie op vloer            JaJaNeeJaNee

1. Beko DIN28424

De Beko DIN28424 is een volledige inbouw vaatwasser die garant staat voor maximaal comfort. Met een extra sproeiarm, besteklade en LED aanduiding biedt deze vaatwasser een aantal unieke functies die het vaatwassen een stuk makkelijker maken. Hieronder geef ik uitgebreide uitleg over de belangrijkste functies van deze Beko vaatwasser.

Beko DIN28424
 • Veel programma’s
 • Lichtprojectie op vloer
 • Korte wasduur
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 1. AquaIntense® – Deze functie creëert een krachtige reinigingszone met intense waterdruk, waardoor zelfs de vuilste potten en pannen brandschoon worden. Dit maakt het afwassen een stuk makkelijker, aangezien je niet meer hoeft te boenen of schrobben om hardnekkig vuil te verwijderen.
 2. LedSpot™ – Dit lampje geeft aan of het programma klaar is of nog bezig is. Dit is een handige functie, aangezien je niet meer hoeft te raden of de afwas klaar is of niet. Hierdoor hoeft u ook niet te wachten tot het programma klaar is, voordat u andere dingen kunt doen.
 3. 3 Position Acrobat System – Dit systeem maakt het mogelijk om het bovenste rek op drie verschillende standen te zetten, zodat er meer ruimte is voor grote schalen op het onderste rek. Dit maakt het mogelijk om meer grote of ongewone vormen van servies in de vaatwasser te plaatsen, zonder dat je hoeft te puzzelen om alles erin te krijgen.
 4. Modulaire manden – Door de opvouwbare ladders en de mogelijkheid om de zijplateaus in de vaatwasser te verstellen, kun je meer serviesgoed plaatsen. Dit maakt het mogelijk om de vaatwasser efficiënter te gebruiken, zonder dat je hoeft te wachten tot de volgende cyclus om de vrije ruimte in de manden te gebruiken.
 5. GlassShield – Technologie die beschermt tegen corrosie van glas. Dit zorgt ervoor dat glazen in de vaatwasser veilig zijn en dat ze er na de cyclus zoals nieuw uit zullen zien.

Nadelen

 1. Onderlade heeft geen lift functie – Dit betekent dat je zelf je vaat moet tillen om het in de onderlade te plaatsen. Dit kan een nadeel zijn voor mensen die slecht ter been zijn of moeite hebben met het tillen van zware objecten.
 2. Alleen beschikbaar als volledig inbouw – Dit maakt het niet mogelijk om de vaatwasser in een keukenkast te plaatsen. Dit betekent ook dat je de vaatwasser alleen kunt gebruiken als je een ingebouwde keuken hebt.
 3. 38 kg – Dit is aanzienlijk zwaarder dan andere vaatwassers, dus houd hier rekening mee tijdens de installatie. Dit betekent dat je extra hulp nodig zou kunnen hebben bij het installeren van de vaatwasser, of dat je ervoor moet zorgen dat je voldoende ruimte en gereedschap hebt om de vaatwasser te installeren.
Beko DIN28424
Ingebouwd of verplaatsbaarVolledig integreerbaar
Minimale nishoogte85 cm
Maximale nishoogte1.50 cm
Nis breedte60 cm
Nis diepte56 cm
Minimale hoogte frontpaneel717 mm
Maximale hoogte frontpaneel717 mm
Geluidsniveau46 dB
Laadvermogen vaatwasser14 couverts
Aantal instellingen8
Maximum cleansing temperatuur65 °C
Duur wascyclus op standaard programma60 minuten
Auto sensor programmaNee
Opent automatisch voor drogenNee
Uitgesteld startJa
Digitale indicator resterende tijdJa
Glans spoel indicatorJa
Onthardingszout indicatorJa
Automatische dosering wasmiddelNee
Bediening via mobiele appNee
Indicatie afgerondJa
Lichtprojectie op vloerJa
Resttijd projectie op de vloerJa
Bestek voorzieningUittrekbare lade
Verstelbare bovenkorfJa
BinnenverlichtingNee
Inclusief wijnglas clipsJa
Materiaal binnenkantRVS
Waarde energielabel nieuw 2021E
Product hoogte81.5 cm
Product breedte59 cm
Product lengte56 cm
Nis hoogte82 cm
ScharniersysteemDeur-op-deur

Inbouw vaatwasser vol geavanceerde functies

De Beko DIN28424 is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een vaatwasser met unieke functies die het vaatwassen een stuk makkelijker maken. De AquaIntense® en LedSpot™ zijn twee functies die zeker zullen worden waardevol bevonden in een vaatwasser. Ook het 3 Position Acrobat System en de modulaire manden zijn geweldige functies die de vaatwasser flexibeler maken. Aan de andere kant heeft de vaatwasser ook een aantal nadelen zoals het gewicht, de onderlade zonder lift functie en de beschikbaarheid als volledig inbouw. Al met al is de Beko DIN28424 een vaatwasser die is ontworpen voor maximaal comfort en gemak, en zal zeker een waardevolle toevoeging zijn aan je keuken. Wees wel bewust van de nadelen, en zorg ervoor dat deze passen bij je wensen en eisen.

2. Bosch SMV4HAX40N – Serie 4

De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser is een modern apparaat met vele voordelen. Dankzij de intensieve stand worden ook aangekoekte pannen en ovenschalen schoon, terwijl het automatische programma de ideale temperatuur en tijdsduur bepaalt. Met startuitstel kun je kiezen om een wasprogramma later te laten starten en de bestekkorf zorgt voor minder ruimte in de onderlade. In deze tekst zullen we vijf voordelen en drie nadelen van de Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser uitgebreid bespreken.

Bosch SMV4HAX40N
 • Bedienen met smartphone
 • Lichtprojectie op vloer
 • Veel programma’s
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 1. HomeConnect app: De vaatwasser kan verbonden worden met de HomeConnect app op je smartphone waardoor je veel contact kunt leggen met de vaatwasser op een simpele manier. Ontvang pushberichten als de vaatwasser bijna klaar is of ga nog bewuster om met energie door de FlexStart op de app. Zoek het juiste programma voor je vaat of ontvang een pushbericht als je vaatwastabletten bijna op zijn.
 2. ExtraDry functie: Plastic vaat hoef je niet meer na te drogen zodra een programma klaar is. Met het ExtraDry programma wordt plastic beter gedroogd. Dit wordt gedaan door een warmere laatste spoeling en een langere droogtijd.
 3. AquaStop: De aquaStop biedt nog meer beveiliging en voorkomt waterschade. Lekt er iets uit de machine? of is er iets met de slang? dan wordt het water gestopt door deze beveiliging. Zo heb je nooit meer wateroverlast vanuit de vaatwasser.
 4. InfoLight: Met de infoLight functie wordt er een projectie op de vloer getoond. Er wordt een blauw licht geprojecteerd als het gekozen programma loopt en stopt wanneer het klaar is.
 5. Warmtewisselaar: Kostbaar glaswerk en porselein wordt met extra zorg gereinigd door de warmtewisselaars. Het water wordt in de spoelcontainer verwarmd om grote temperatuurverschillen en schade aan je kostbare vaat te voorkomen.

Nadelen

 1. Beschikt niet over binnenverlichting: De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser beschikt helaas niet over binnenverlichting. Dit kan soms lastig zijn als je vaatwasser gevuld is en je niet precies kunt zien waar de vaat staat.
 2. Beperkte keuze programma’s: De vaatwasser beschikt slechts over 6 verschillende programma’s, waardoor de keuze beperkt is in vergelijking met andere modellen.
 3. Hogere prijs: De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser is een duurdere optie in vergelijking met andere modellen op de markt.
Bosch SMV4HAX40N – Serie 4
Ingebouwd of verplaatsbaarVolledig integreerbaar
Minimale nishoogte81.5 cm
Maximale nishoogte87.5 cm
Nis breedte60 cm
Nis diepte55 cm
Minimale hoogte frontpaneel655 mm
Maximale hoogte frontpaneel725 mm
Geluidsniveau46 dB
Laadvermogen vaatwasser13 couverts
Aantal instellingen11
Duur wascyclus op standaard programma295 minuten
Auto sensor programmaJa
MachinereinigingJa
Opent automatisch voor drogenNee
Uitgesteld startJa
Digitale indicator resterende tijdJa
Glans spoel indicatorJa
Onthardingszout indicatorJa
Automatische dosering wasmiddelNee
Bediening via mobiele appJa
Lichtprojectie op vloerJa
Resttijd projectie op de vloerJa
Verstelbare bovenkorfJa
BinnenverlichtingNee
Inclusief wijnglas clipsNee
Materiaal binnenkantRVS
Waarde energielabel nieuw 2021D
Product hoogte81.5 cm
Product breedte59.8 cm
Product lengte55 cm
Nis hoogte81.5 cm
ScharniersysteemDeur-op-deur

Allround inbouw vaatwasser

De Bosch SMV4HAX40N inbouw vaatwasser is een modern apparaat met veel voordelen, zoals de HomeConnect app, ExtraDry functie, AquaStop, InfoLight en Warmtewisselaar. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de nadelen, zoals de beperkte keuze aan programma’s, de afwezigheid van binnenverlichting en de hogere prijs. Overweeg daarom goed of deze vaatwasser aansluit bij jouw wensen en behoeften voordat je besluit om deze aan te schaffen.

3. ETNA VW339M Inbouwvaatwasser

De ETNA VW339M is een inbouwvaatwasser met een capaciteit van 15 couverts en een geluidsniveau van 39dB. Dankzij de ruime capaciteit en de stille werking is deze vaatwasser een uitstekende keuze voor gezinnen of huishoudens met veel vaat. Hieronder lees je alles over de ETNA VW339M.

ETNA VW339M
 • Extreem stil
 • Energiezuinig
 • Veel laadvermogen
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 1. Ruime capaciteit: Met ruimte voor 15 couverts heeft deze vaatwasser extra veel capaciteit, waardoor je minder vaak hoeft te wassen en meer tijd hebt voor andere dingen.
 2. Stil: Met een geluidsniveau van 39dB wordt deze vaatwasser als stil ervaren, wat betekent dat je hem kunt laten draaien zonder dat het storend is voor de omgeving.
 3. LED-display: De LED-display geeft de resttijdindicatie weer, waardoor je precies kunt zien hoelang het nog duurt voordat de vaat klaar is.
 4. 6 programma’s: De vaatwasser beschikt over 6 programma’s, waardoor je zelf kunt beslissen welk programma je nodig hebt voor het wassen van jouw vaat.
 5. 5 reinigingstemperaturen: De vaatwasser maakt gebruik van 5 reinigingstemperaturen, waardoor je altijd de juiste temperatuur kunt kiezen voor jouw vaat.

Nadelen

 1. Wijnclips: Wijnclips voor een stabiele plaatsing van je wijnglazen worden niet meegeleverd. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn als ze veel wijnglazen in de vaatwasser willen plaatsen.
 2. Minimale en maximale nishoogte: De minimale nishoogte van de vaatwasser is 82cm en de maximale nishoogte is 88cm. Dit betekent dat de vaatwasser niet in elke keuken past, en je moet zorgen dat je een geschikte nis hebt voordat je hem aanschaft.
 3. Registratie vereist voor extra garantie: Je moet de vaatwasser binnen 30 dagen na aankoop registreren op etna.nl/service om gebruik te kunnen maken van de extra garantie van 3 jaar. Dit kan een extra stap zijn voor sommige gebruikers.
ETNA VW339M
Ingebouwd of verplaatsbaarVolledig integreerbaar
Minimale nishoogte82 cm
Maximale nishoogte88 cm
Nis breedte60 cm
Nis diepte56 cm
Minimale hoogte frontpaneel647 mm
Maximale hoogte frontpaneel717 mm
Geluidsniveau 39 dB
Laadvermogen vaatwasser15 couverts
Aantal instellingen6
Maximum cleansing temperatuur70 °C
Duur wascyclus op standaard programma4 uur en 14 minuten minuut
Auto sensor programmaJa
MachinereinigingNee
Opent automatisch voor drogenNee
Uitgesteld startJa
Digitale indicator resterende tijd Ja
Glans spoel indicatorJa
Onthardingszout indicatorJa
Automatische dosering wasmiddelNee
Bediening via mobiele app Nee
Lichtprojectie op vloerNee
Resttijd projectie op de vloerNee
Bestek voorzieningUittrekbare lade
Verstelbare bovenkorfJa
BinnenverlichtingNee
Inclusief wijnglas clipsNee
Materiaal binnenkantKunststof
Waarde energielabel nieuw 2021D
Product hoogte87 cm
Product breedte60 cm
Product lengte56 cm
Nis hoogte82 cm
ScharniersysteemNiet van toepassing

Ruime inbouw vaatwasser

De ETNA VW339M is een uitstekende inbouwvaatwasser voor gezinnen of huishoudens met veel vaat. Dankzij de ruime capaciteit, stille werking, LED-display, 6 programma’s en 5 reinigingstemperaturen is deze vaatwasser een efficiënte en gemakkelijk te bedienen keuze. Aan de andere kant, heeft de vaatwasser ook een paar nadelen zoals de afwezigheid van wijnclips, de minimale en maximale nishoogte, en de verplichting om de vaatwasser binnen 30 dagen te registreren voor extra garantie. Overweeg deze nadelen in verhouding met de voordelen om te beslissen of deze vaatwasser de juiste keuze voor jou is.

4. Whirlpool WBC 3C26 X

De Whirlpool WBC 3C26 X is een half geïntegreerde vaatwasser met een laadvermogen van 14 couverts en 8 wasprogramma’s. Met de startuitstelfunctie kun je het wasprogramma naar wens laten starten, en de intensieve stand zorgt ervoor dat zelfs aangekoekte pannen en ovenschalen schoon worden. Het bovenrek is verstelbaar voor meer ruimte in de onderlade of het bovenrek. Lees hieronder meer over de belangrijkste voordelen en nadelen van de Whirlpool WBC 3C26 X.

Whirlpool WBC 3C26 X
 • Veel programma’s
 • Resterende tijd indicator
 • Uitgestelde start
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 1. Startuitstel: Met de startuitstelfunctie van de Whirlpool WBC 3C26 X kun je kiezen om een wasprogramma later te laten starten, zodat je bijvoorbeeld ’s nachts tegen een aantrekkelijk lager stroomtarief kunt wassen.
 2. Intensieve stand: Dankzij de intensieve stand worden ook aangekoekte pannen en ovenschalen schoon. Dit is ideaal voor degenen die veel koken en vaak te maken hebben met hardnekkig vuil op hun pannen en ovenschalen.
 3. Verstelbaar bovenrek: Het bovenrek van de Whirlpool WBC 3C26 X is verstelbaar, zodat je meer ruimte in de onderlade of het bovenrek kunt creëren. Dit is handig als je bijvoorbeeld grote pannen of ovenschalen wilt wassen.
 4. 6TH SENSE technologie: De Whirlpool WBC 3C26 X beschikt over de speciaal door Whirlpool ontwikkelde 6TH SENSE technologie. Deze technologie detecteert exact de juiste vuilgraad en bepaalt daarbij precies de gewenste temperatuur, de hoeveelheid water en de duur van het wasprogramma.
 5. Geluidsarme werking: De Whirlpool WBC 3C26 X heeft een geluidsarme werking, dus je hoeft je geen zorgen te maken over storend geluid tijdens het wassen.

Nadelen

 1. Geen programma voor halve belading: De Whirlpool WBC 3C26 X heeft geen specifiek programma voor als de vaatwasser maar half vol is. Dit betekent dat je in sommige gevallen meer energie en water zult verbruiken dan nodig is als je de vaatwasser niet helemaal vol hebt.
 2. Geen machinereiniging: De Whirlpool WBC 3C26 X heeft geen specifiek programma voor machinereiniging. Dit betekent dat je zelf regelmatig de vaatwasser moet reinigen.
 3. Geen bediening via mobiele app: De Whirlpool WBC 3C26 X kan niet worden bediend via een mobiele app. Dit betekent dat je de vaatwasser alleen op de traditionele manier kunt bedienen, via de knoppen op de machine zelf.
Whirlpool WBC 3C26 X
Ingebouwd of verplaatsbaarHalf integreerbaar
Minimale nishoogte82 cm
Maximale nishoogte90 cm
Nis breedte60 cm
Nis diepte57 cm
Minimale hoogte frontpaneel50.8 mm
Maximale hoogte frontpaneel60.5 mm
Geluidsniveau46 dB
Laadvermogen vaatwasser14 couverts
Aantal instellingen8
Maximum cleansing temperatuur65 °C
Duur wascyclus op standaard programma95 minuut
Auto sensor programmaJa
MachinereinigingNee
Opent automatisch voor drogenNee
Uitgesteld startJa
Digitale indicator resterende tijdJa
Glans spoel indicatorJa
Onthardingszout indicatorJa
Bediening via mobiele appNee
Indicatie afgerondJa
Lichtprojectie op vloerNee
Resttijd projectie op de vloerNee
Bestek voorzieningBestekkorf
Verstelbare bovenkorfJa
BinnenverlichtingNee
Inclusief wijnglas clipsNee
Materiaal binnenkantRVS
Waarde energielabel nieuw 2021E
Product hoogte820 mm
Product breedte595 mm
Product lengte570 mm
Nis hoogte82 cm
ScharniersysteemDeur-op-deur

Stille maar krachtige inbouw vaatwasser

De Whirlpool WBC 3C26 X is een uitstekende half geïntegreerde vaatwasser met veel nuttige functies. Met de startuitstelfunctie, intensieve stand en verstelbare bovenrek heeft deze vaatwasser veel te bieden. De 6TH SENSE technologie en de geluidsarme werking zorgen voor een efficiënte en geruisloze vaatwasserbeurt. Echter, de vaatwasser heeft geen programma voor halve belading, geen machinereiniging en geen bediening via mobiele app. Al met al is de Whirlpool WBC 3C26 X een geweldige optie voor degenen die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige vaatwasser.

5. AEG FSB52907Z – QuickSelect 

De AEG FSB52907Z vaatwasser is een slimme keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en gemakkelijk te bedienen inbouwvaatwasser. De vaatwasser beschikt over een aantal innovatieve functies die het wassen van vaat een stuk eenvoudiger maken. In deze tekst zal ik de voor- en nadelen van de AEG FSB52907Z uitgebreid bespreken.

AEG FSB52907Z – QuickSelect
 • Veel programma’s
 • Lichtprojectie op vloer
 • Resterende tijd indicator
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 1. Aan/uit lichtprojectie op de vloer: Dankzij het indicatielampje op de vloer zie je in één oogopslag of je vaatwasser klaar is. De beam-on-floor-technologie projecteert een rood licht tijdens het programma, als de vaatwasser klaar is met het programma zie je een groen licht op de vloer. Eenvoudig en efficiënt.
 2. AirDry, natuurlijk drogen: De nieuwe AirDry-technologie droogt je vaat zonder moeite met natuurlijke luchtstromen. De deur van de vaatwasser opent 10 cm in de laatste fase van het programma, zodat je vaat op een effectieve en natuurlijke wijze droogt. Zo is je vaat op een natuurlijk manier droog wat je energiekosten bespaart.
 3. SatelliteClean sproeiarm: De SatelliteClean sproeiarm worden alle vlakken van de vaatwasser bereikt met het water, waardoor er beter schoon gemaakt wordt.
 4. QuickSelect, automatische selectie vaatwasprogramma: Dankzij deze touchbediening kun je met één vingerbeweging de gewenste tijdsduur van een programma selecteren. Met gebruik van deze keuzebalk kun je dus gemakkelijk een geschikte wascyclus kiezen gebaseerd op een programmaduur tussen de 30 minuten en vier uur. Met QuickSelect heb je dus altijd een optimale bediening van de vaatwasser.
 5. Uitstelfunctie, starten wanneer jij wil: Met de uitstelfunctie kan je hem binnen 24 uur laten starten, op deze manier bepaal je zelf wanneer je vaatwasser start.

Nadelen

 1. Geluid: Met 46 dB maakt de vaatwasser relatief veel geluid en kan dus stiller zijn. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn, vooral als de vaatwasser in de keuken staat die in verbinding is met de woonkamer. Dit kan leiden tot storend geluid tijdens het wassen en een onrustige sfeer in huis.
 2. Geen binnenverlichting: De vaatwasser beschikt niet over binnenverlichting, dit kan moeilijk zijn om te zien of er nog vaat in de vaatwasser zit of dat de vaatwasser leeg is. Dit kan leiden tot onnodig openen van de deur, waardoor er energie wordt verspild en de vaatwasser langer nodig heeft om op temperatuur te komen.
 3. AirDry, natuurlijk drogen: De AirDry-technologie is een voordeel, maar kan ook een nadeel zijn voor mensen die geen open deur willen na het wassen. De vaatwasserdeur gaat automatisch open na afloop van het programma voor een extra droog resultaat. Dit kan gepaard gaan met ongewenste luchtcirculatie in de keuken of geuren die naar binnen komen. Bovendien, als je huis geen goede ventilatie heeft, kan de vaat nog niet helemaal droog zijn wanneer de deur opengaat.
AEG FSB52907Z – QuickSelect 
Ingebouwd of verplaatsbaarVolledig integreerbaar
Minimale nishoogte82 cm
Maximale nishoogte88 cm
Nis breedte60 cm
Nis diepte55 cm
Minimale hoogte frontpaneel645 mm
Maximale hoogte frontpaneel776 mm
Geluidsniveau 46 dB
Laadvermogen vaatwasser14 couverts
Aantal instellingen7
Maximum cleansing temperatuur60 °C
Duur wascyclus op standaard programma240 minuut
Auto sensor programmaJa
MachinereinigingJa
Opent automatisch voor drogenJa
Uitgesteld startJa
Digitale indicator resterende tijd Ja
Glans spoel indicatorJa
Onthardingszout indicatorJa
Automatische dosering wasmiddelNee
Bediening via mobiele app Nee
Lichtprojectie op vloerJa
Resttijd projectie op de vloerNee
Bestek voorzieningUittrekbare lade
Verstelbare bovenkorfJa
BinnenverlichtingNee
Inclusief wijnglas clipsNee
Materiaal binnenkantRVS
Waarde energielabel nieuw 2021E
Product hoogte81.8 cm
Product breedte59.6 cm
Product lengte55 cm
Nis hoogte88 cm
ScharniersysteemSleepdeur

Een inbouw vaatwasser vol innovatie

Al met al is de AEG FSB52907Z vaatwasser een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en gemakkelijk te bedienen inbouwvaatwasser. De vaatwasser beschikt over een aantal innovatieve functies zoals de aan/uit lichtprojectie op de vloer, AirDry, natuurlijk drogen, SatelliteClean sproeiarm, QuickSelect en de uitstelfunctie. Deze functies maken het wassen van vaat een stuk eenvoudiger en efficiënter. Aan de andere kant, heeft de vaatwasser ook een paar nadelen zoals relatief veel geluid en geen binnenverlichting. Overweeg deze nadelen in verhouding met de voordelen om te beslissen of deze vaatwasser de juiste keuze voor jou is.