De 5 beste robotstofzuigers van 2024
5 beste robotstofzuigers

De 5 beste robotstofzuigers van 2024

Met de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is de robotstofzuiger niet meer weg te denken uit het huishouden. Deze handige robots nemen het stofzuigen van jou over en zorgen ervoor dat jij meer tijd overhoudt voor andere taken. Maar met zoveel verschillende merken en modellen op de markt kan het lastig zijn om de beste robotstofzuiger te kiezen. In dit blog bespreken we de vijf beste robotstofzuigers van 2024 en geven we tips over waar je op moet letten bij het kiezen van een goede robotstofzuiger.

De zuigkracht van de robotstofzuiger

De zuigkracht van een robotstofzuiger is een belangrijke factor bij het kiezen van een apparaat dat effectief en efficiënt werkt. Een hogere zuigkracht betekent dat de robotstofzuiger beter in staat is om vuil en stof op te zuigen, waardoor het gemakkelijker wordt om het huis schoon te houden. Het is belangrijk om te weten dat de zuigkracht van een robotstofzuiger niet alleen wordt bepaald door het vermogen van de motor, maar ook door de luchtstroom en de kwaliteit van de borstels.

Bij het kiezen van een robotstofzuiger is het daarom belangrijk om te kijken naar de zuigkracht in combinatie met andere factoren. Sommige robotstofzuigers zijn bijvoorbeeld ontworpen om beter te werken op harde vloeren, terwijl andere beter werken op tapijten. Het is ook belangrijk om rekening te houden met eventuele huisdieren in huis, aangezien sommige modellen beter geschikt zijn voor het opzuigen van dierenharen.

Over het algemeen hebben robotstofzuigers met een hogere zuigkracht de neiging om luider te zijn en de batterijduur te verminderen. Dit betekent dat je moet afwegen welke zuigkracht het beste past bij jouw schoonmaakbehoeften en wensen. Het is aan te raden om reviews van andere gebruikers te lezen om een beter beeld te krijgen van de zuigkracht en de prestaties van verschillende modellen.

Hoe groot is het opvangreservoir?

Naast de zuigkracht is de grootte van het stofbakje of opvangreservoir van een robotstofzuiger een belangrijke factor bij het kiezen van een model dat past bij jouw behoeften. Hoe groter de stofbak, hoe langer de robotstofzuiger kan stofzuigen voordat je deze moet legen. Dit kan vooral handig zijn als je een groot huis hebt of als je huisdieren hebt die veel haren achterlaten.

Het opvangreservoir is het deel van de robotstofzuiger waar het opgezogen vuil, stof en vuilnis wordt verzameld. De grootte van het opvangreservoir kan variëren van enkele honderden milliliters tot meer dan één liter. Sommige robotstofzuigers zijn ook voorzien van een automatisch leegsysteem, waardoor het vuil automatisch wordt geleegd in een afzonderlijke container.

Hoewel een groter opvangreservoir handig kan zijn, is het belangrijk om te weten dat het legen van het reservoir ook een belangrijke taak is bij het onderhoud van de robotstofzuiger. Sommige modellen hebben echter een indicator die aangeeft wanneer het opvangreservoir vol is, zodat je weet wanneer het tijd is om deze te legen. Het is aan te raden om te kijken naar de grootte van het opvangreservoir en te bepalen of deze groot genoeg is voor jouw schoonmaakbehoeften.

De navigatie van de robotstofzuiger

Vergeet ook niet om goed te kijken naar hoe de navigatie van de robotstofzuiger werkt. Er zijn verschillende soorten navigatie die een robotstofzuiger kan gebruiken, zoals willekeurige navigatie, systematische navigatie, lasersensoren en andere soorten sensoren.

Bij willekeurige navigatie beweegt de robotstofzuiger zich willekeurig door de kamer, waarbij hij elke plek meerdere keren kan passeren. Dit kan betekenen dat de robotstofzuiger sommige delen van de kamer meerdere keren stofzuigt, terwijl andere delen worden overgeslagen.

Bij systematische navigatie beweegt de robotstofzuiger zich volgens een bepaald patroon, waardoor elke plek in de kamer minstens één keer wordt gepasseerd. Dit kan de efficiëntie van het stofzuigen verhogen en voorkomen dat delen van de kamer worden overgeslagen.

Lasersensoren worden gebruikt door sommige robotstofzuigers om obstakels te detecteren en de kamer in kaart te brengen. Hierdoor kan de robotstofzuiger de meest efficiënte route bepalen en voorkomen dat hij tegen meubels botst of van trappen valt. Andere sensoren, zoals infrarood- en botsingssensoren, worden gebruikt om botsingen te voorkomen en de robotstofzuiger veilig te laten bewegen door de kamer.

Naast de navigatie is het ook belangrijk om te kijken naar eventuele virtuele muren die de robotstofzuiger kan creëren. Dit kunnen fysieke barrières zijn, zoals een strip die de robotstofzuiger niet kan overschrijden, of softwarematige barrières die in de app kunnen worden ingesteld. Dit kan handig zijn als je wilt voorkomen dat de robotstofzuiger bepaalde gebieden bereikt, zoals een bepaald deel van de kamer waar kabels liggen.

Zo min mogelijk opladen

Een andere belangrijke factor om in overweging te nemen bij het kopen van een robotstofzuiger is de batterijduur. Dit bepaalt hoe lang de robotstofzuiger kan stofzuigen voordat deze moet worden opgeladen. Dit kan variëren van enkele minuten tot enkele uren, afhankelijk van het model en de zuigkracht.

Over het algemeen hebben robotstofzuigers met een hogere zuigkracht de neiging om een kortere batterijduur te hebben. Dit komt omdat het krachtiger zuigen meer energie vereist, wat de batterij sneller leegmaakt. Als je een groot huis hebt of een robotstofzuiger nodig hebt die langdurig kan werken zonder dat je hem hoeft op te laden, is het belangrijk om te kijken naar de geschatte batterijduur van de robotstofzuiger voordat je een model koopt.

Een andere factor om te overwegen is hoe de robotstofzuiger oplaadt. Sommige modellen keren terug naar het oplaadstation wanneer de batterij bijna leeg is, terwijl andere modellen moeten worden opgeladen door de stekker in het stopcontact te steken. Als je een robotstofzuiger nodig hebt die langdurig kan werken zonder onderbrekingen, is het handig om te kijken naar een model dat automatisch naar het oplaadstation terugkeert.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de oplaadtijd van de robotstofzuiger. Dit kan variëren van enkele uren tot meer dan 24 uur, afhankelijk van het model. Het is belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat de robotstofzuiger volledig is opgeladen, zodat je deze op tijd kunt opladen voor de volgende schoonmaakbeurt.

Het is daarom aan te raden om te kijken naar de geschatte batterijduur, het oplaadproces en de oplaadtijd van de robotstofzuiger om te bepalen welk model het beste past bij jouw schoonmaakbehoeften en wensen. Het is ook belangrijk om te kijken naar reviews van andere gebruikers om te zien hoe de batterijduur en het opladen in de praktijk werken.

Extra functies van robotstofzuigers

Sommige robotstofzuigers beschikken over extra functies, zoals een zelfleegfunctie, een app waarmee je de robotstofzuiger kunt bedienen en programmeren, en een virtuele muurfunctie waarmee je gebieden kunt afschermen waar de robotstofzuiger niet mag komen. Ook ideaal: robotstofzuigers hebben steeds vaker een dweilfunctie. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de extra functies van de robotstofzuiger en te bepalen welke functies voor jou het meest belangrijk zijn.

De 5 beste robotstofzuigers

De beste robotstofzuiger van 2024 vinden is zo makkelijk nog niet. Er zijn dus een hoop factoren om op te letten om er zeker van te zijn dat de stofzuiger helemaal bij jou past. Wij hebben research gedaan en de 5 beste robotstofzuigers van dit moment voor jou gevonden. Bij de selectie hebben we op allerlei belangrijke specificaties gelet, zoals het stofzuigen op tapijt, de dweilfunctie, vastloop preventie, wifi-gebruik, hepa-filter, de accutijd en de navigatiemethode.

 Blaupunkt Bluebot XtremeXiaomi Roborock S7Eufy Robovac G10Eufy Robovac 15C EUEcovacs Deebot N8 Pro+
Geschikt voor hoog polig tapijtNeeJaNeeNeeNee
Maximale hoogte drempel2 cm2 cm1,6 cm1,6 cm2 cm
DweilmethodeMicrovezeldoekWaterMicrovezeldoekGeenWater
Hepa-filterEPA 11: 95% filteringEPA 12: 99,5% filteringHEPA 11: 95% filteringHEPA 11: 95% filteringGeen
LivetrackingNeeJaNeeNeeJa
Loopt niet vast op kabelsJaNeeNeeNeeJa
GebiedsafbakeningJaJaJaNeeJa
AfgrondsensorenJaJaJaJaJa
NavigatiemethodeLaserLaserZelflerendWillekeurigLaser
Op afstand bestuurbaarBestuurbaar op afstand met mobiel, Bestuurbaar via afstandbedieningBestuurbaar op afstand met mobielBestuurbaar op afstand met mobiel, Bestuurbaar via afstandbedieningBestuurbaar op afstand met mobiel, Bestuurbaar via afstandbedieningBestuurbaar op afstand met mobiel
Oplaadtijd accu4 uren6 uren5 uren5 uren4 uren

1. Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger

Een goede robotstofzuiger kan je veel tijd en moeite besparen bij het schoonmaken van je huis. De Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger is een veelzijdige stofzuiger die kan zuigen en dweilen. In deze tekst zullen we de belangrijkste voordelen en nadelen van deze robotstofzuiger bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van een robotstofzuiger.

Blaupunkt Bluebot Xtreme
 • Werkt ook in het donker
 • Gaat over drempels van 2cm
 • Maar liefst 220 m2 per acculading
3,9 Goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Voordelen

 • Dagelijks schoonmaakschema: je kunt de robotstofzuiger instellen om dagelijks schoon te maken, zodat je vloeren altijd schoon zijn zonder dat je er iets voor hoeft te doen.
 • Virtuele muur: via de app kun je een virtuele muur plaatsen om aan te geven waar de robotstofzuiger niet mag komen. Dit is handig als je wilt voorkomen dat de robotstofzuiger tegen bepaalde objecten of delen van de kamer botst.
 • Dweilfunctie: door het waterreservoir te vullen en de dweildoek te bevestigen, kan de robotstofzuiger ook dweilen. Dit bespaart tijd en moeite omdat je niet apart hoeft te dweilen na het stofzuigen.
 • Efficiënte navigatie: de Blaupunkt Bluebot Xtreme maakt gebruik van slimme navigatie, waardoor de robotstofzuiger efficiënt kan schoonmaken zonder delen van de kamer over te slaan. De robotstofzuiger gebruikt laser navigatie om de kamer in kaart te brengen en vervolgens de meest efficiënte route te bepalen.
 • Geschikt voor mensen met allergieën: de robotstofzuiger is voorzien van een HEPA-filter, dat 95% van de stofdeeltjes en allergenen kan verwijderen, wat resulteert in schonere lucht en een gezondere leefomgeving.

Nadelen

 • Kleine wielen: vanwege de kleine wielen kan de robotstofzuiger soms moeite hebben met drempels of kabels hoger dan 2 centimeter.
 • Vuildetectie: de robotstofzuiger heeft geen vuildetectiefunctie, wat betekent dat de robotstofzuiger niet automatisch extra gaat stofzuigen op plaatsen waar veel vuil of stof ligt.
Blaupunkt Bluebot Xtreme
Geschikt voor laagpolig tapijtJa
Geschikt voor hoog polig tapijtNee
Geschikt voor donkere vloerenJa
Geschikt voor drempelsJa
Maximale hoogte drempel2 cm
Tegen dierenharenJa
DweilfunctieJa
DweilmethodeMicrovezeldoek
VuildetectieNee
Maximale zuigoppervlakte per acculading220 m2
Anti-vastloop functieJa
Volume opvang0,6 l
Gebruik buiten wifi netwerkJa
Smart home platformAmazon Alexa, Google Assistant
Instelbaar tijdschemaProgrammeerbaar tijdschema, Programmeerbaar tijdschema via app, Startuitstel
Maximaal geluidsniveau56 dB
Hepa-filterJa
Type HEPA-filterEPA 11: 95% filtering
Ingebouwde cameraNee
LivetrackingNee
Loopt niet vast op kabelsJa
Tegen allergieënJa
GebiedsafbakeningJa
AfgrondsensorenJa
Virtuele muur meegeleverdNee
NavigatiemethodeLaser
Touch sensorenJa
AfstandsensorenJa
Op afstand bestuurbaarBestuurbaar op afstand met mobiel, Bestuurbaar via afstandbediening
Extra zijborstelJa
Extra filterJa
Borstel reinigerJa
Aantal meegeleverde accessoires9
Terugkeer naar laadstationAutomatisch
Oplaadtijd accu4 uren

Accessoires

 • Afstandsbediening
 • Oplaadstation
 • Extra filter
 • Dweildoeken (2x)
 • Extra zijborstels (2x)
 • Onderhoudsborstels (2x)
 • Waterreservoir

Jouw nieuwe dagelijkse stofzuiger en dweil

Al met al is de Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een veelzijdige robotstofzuiger met dweilfunctie en slimme navigatie. De robotstofzuiger kan dagelijks schoonmaken, dweilen en is geschikt voor mensen met allergieën dankzij het HEPA-filter. Een nadeel van de Blaupunkt Bluebot Xtreme is dat de robotstofzuiger soms moeite kan hebben met drempels of kabels hoger dan 2 centimeter vanwege de kleine wielen en geen vuildetectiefunctie heeft. Over het algemeen is de Blaupunkt Bluebot Xtreme robotstofzuiger echter een zeer goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een geavanceerde en veelzijdige robotstofzuiger.

2. Xiaomi Roborock S7 robotstofzuiger

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger die zowel kan stofzuigen als dweilen? Dan is de Xiaomi Roborock S7 robotstofzuiger wellicht iets voor jou. Met zijn slimme laser-navigatiesysteem, dweilfunctie en hoge zuigkracht is deze robotstofzuiger een efficiënte en veelzijdige schoonmaakhulp voor in huis. In deze tekst bespreken we de voordelen en nadelen van de Roborock S7.

Xiaomi Roborock S7
 • Geschikt voor hoogpolig tapijt
 • Gaat over drempels van 2cm
 • Dweilfunctie op basis van water
4,6 Zeer goed
Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Voordelen

 • 2-in-1 functie: de Roborock S7 is een stofzuig- en dweilrobot in één. Met zijn VibraRise-technologie kan hij gemakkelijk schakelen tussen deze functies, zodat je vloer optimaal schoon blijft.
 • Slimme laser-navigatie: door middel van zijn slimme laser-navigatiesysteem kan de Roborock S7 nauwkeurig de plattegrond van je huis in kaart brengen en efficiënt schoonmaken zonder iets over te slaan.
 • Hoge zuigkracht: de Roborock S7 heeft een hoge zuigkracht van 2500 Pa, waardoor hij ook geschikt is voor het schoonmaken van tapijten en vloerkleden.
 • Compatibel met smartphone-app: met behulp van de Xiaomi Home-app kun je de robotstofzuiger bedienen en instellingen wijzigen, zoals het inplannen van schoonmaakbeurten en het aanmaken van no-go zones.
 • Hoge kwaliteit filters: de Roborock S7 is uitgerust met een EPA 12 HEPA-filter, wat betekent dat het filter 99,5% van de fijnstofdeeltjes uit de lucht filtert. Dit is met name gunstig voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Nadelen

 • Prijs: de Roborock S7 is geen goedkope robotstofzuiger en valt in een hoger prijssegment.
 • Geen middenborstel: in tegenstelling tot sommige andere robotstofzuigers heeft de Roborock S7 geen middenborstel, wat betekent dat hij minder goed geschikt is voor het opzuigen van grotere vuildeeltjes.
 • Geen extra accessoires meegeleverd: in tegenstelling tot sommige andere robotstofzuigers, worden er bij de Roborock S7 geen extra accessoires meegeleverd. Bij aankoop van deze robotstofzuiger krijg je alleen het laadstation en een oplaadkabel.
Xiaomi Roborock S7
Geschikt voor laagpolig tapijtJa
Geschikt voor hoog polig tapijtJa
Geschikt voor donkere vloerenJa
Geschikt voor drempelsJa
Maximale hoogte drempel2 cm
Tegen dierenharenJa
DweilfunctieJa
DweilmethodeWater
VuildetectieJa
Maximale zuigoppervlakte per acculading200 m2
Anti-vastloop functieJa
Volume opvang0,47 l
Compatibel met smartphone / appsJa
Gebruik buiten wifi netwerkJa
Smart home platformAmazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant
Instelbaar tijdschemaProgrammeerbaar tijdschema, Programmeerbaar tijdschema via app, Startuitstel
Maximaal geluidsniveau67 dB
Hepa-filterJa
Type HEPA-filterEPA 12: 99,5% filtering
Ingebouwde cameraJa
LivetrackingJa
Loopt niet vast op kabelsNee
Tegen allergieënJa
GebiedsafbakeningJa
AfgrondsensorenJa
NavigatiemethodeLaser
Touch sensorenJa
AfstandsensorenJa
Op afstand bestuurbaarBestuurbaar op afstand met mobiel
Terugkeer naar laadstationAutomatisch
Oplaadtijd accu6 uren

Accessoires

 • Oplaadpunt
 • Gebruiksaanwijzing
 • Geen extra accessoires

Slimme robotstofzuiger met laser-navigatiesysteem

De Roborock S7 robotstofzuiger is een efficiënte en veelzijdige schoonmaakhulp voor in huis, die zowel kan stofzuigen als dweilen. Dankzij zijn slimme laser-navigatiesysteem, hoge zuigkracht en handige smartphone-app is deze robotstofzuiger een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een geavanceerde en gebruiksvriendelijke schoonmaakhulp. Hoewel de prijs aan de hogere kant is en er geen extra accessoires worden meegeleverd, maakt de Roborock S7 deze nadelen grotendeels goed door zijn efficiënte en grondige schoonmaakprestaties en handige functies.

3. Ecovacs Deebot N8 Pro+ robotstofzuiger

Ben je op zoek naar een robotstofzuiger die jou al het werk uit handen neemt, dan is de Ecovacs Deebot N8 Pro+ wellicht wat voor jou. Deze robotstofzuiger heeft een automatisch leegstation, waardoor je de stofbak niet elke keer hoeft te legen. Bovendien maakt hij gebruik van lasers om een virtuele kaart van de ruimte te maken en zo geen enkel deel over te slaan. In deze tekst zullen we de voordelen en nadelen van de Ecovacs Deebot N8 Pro+ uitgebreid bespreken.

Ecovacs Deebot N8 Pro+
 • Werkt ook in het donker
 • Gaat over drempels van 2cm
 • Dweilfunctie op basis van water
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Voordelen

 • Automatisch leegstation: Je hoeft niet langer de stofbak elke keer te legen. Het station leegt zichzelf en zorgt ervoor dat je weken of zelfs maanden geen omkijken hebt naar de robotstofzuiger. Je hoeft alleen eens in de zoveel tijd de stofzak te vervangen, wat het onderhoud van de robotstofzuiger tot een minimum beperkt.
 • Dweilfunctie: De dweilfunctie van de Ecovacs Deebot N8 Pro+ robotstofzuiger zorgt ervoor dat je vloer niet alleen stofvrij is, maar ook een frisse uitstraling heeft. Door het waterreservoir te vullen en de dweil te bevestigen, haalt de robotstofzuiger een vochtige doek over de vloer. Zo heb je niet alleen een schone, maar ook een frisse vloer.
 • Laser navigatie: Dankzij het gebruik van lasers maakt de robotstofzuiger een virtuele kaart van de ruimte. Zo vermijdt hij obstakels en slaat hij geen delen over. Dit zorgt ervoor dat de robotstofzuiger efficiënt en effectief te werk gaat en je vloer grondig schoonmaakt.
 • Geschikt voor het schoonmaken van donkere vloeren: Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken dat de robotstofzuiger delen overslaat. Hij herkent de donkere vloeren en gaat grondig te werk om alle delen schoon te maken.
 • Vuildetectie: Deze functie van de Ecovacs Deebot N8 Pro+ robotstofzuiger zorgt ervoor dat hij extra aandacht geeft aan vuilere delen van de vloer. Dankzij de Echo technologie herkent de robotstofzuiger deze delen en gaat hij extra grondig te werk om ze schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat je vloer extra schoon wordt en er altijd fris uitziet.

Nadelen

 • Slechts een vochtige doek: Hoewel de robotstofzuiger beschikt over een dweilfunctie, is het belangrijk om op te merken dat hij niet hetzelfde resultaat levert als een traditionele dweil. In tegenstelling tot een menselijke gebruiker, is de robotstofzuiger niet in staat om met de vochtige doek heen en weer te gaan over vlekken om deze grondig te reinigen.
 • Niet geschikt voor hoogpolig tapijt: Dit komt doordat de robotstofzuiger is ontworpen om laagpolig tapijt en harde vloeren schoon te maken, maar niet in staat is om door hoogpolige tapijten te manoeuvreren.
 • Geen virtuele muur: Beschikt niet over een functie om bepaalde delen af te schermen, zoals bijvoorbeeld onder de bank. Dit betekent dat de robotstofzuiger deze gebieden kan betreden en reinigen als hij erbij kan komen. Als je dus wilt voorkomen dat de robotstofzuiger onder de bank stofzuigt, moet je fysieke maatregelen nemen om de toegang tot deze gebieden te beperken.
Ecovacs Deebot N8 Pro+
Geschikt voor laagpolig tapijtJa
Geschikt voor hoog polig tapijtNee
Geschikt voor donkere vloerenJa
Geschikt voor drempelsJa
Maximale hoogte drempel2 cm
Tegen dierenharenJa
DweilfunctieJa
DweilmethodeWater
VuildetectieJa
Vuildetectie methodeEcho
Maximale zuigoppervlakte per acculading120 m2
Anti-vastloop functieJa
Volume opvang0,42 l
Compatibel met smartphone / appsJa
Gebruik buiten wifi netwerkJa
Smart home platformAmazon Alexa, Google Assistant
Instelbaar tijdschemaProgrammeerbaar tijdschema, Programmeerbaar tijdschema via app, Startuitstel
Maximaal geluidsniveau67 dB
Hepa-filterJa
Ingebouwde cameraNee
LivetrackingJa
Loopt niet vast op kabelsJa
Tegen allergieënJa
SchoonmaakrouteSystematisch
GebiedsafbakeningJa
AfgrondsensorenJa
Virtuele muur meegeleverdNee
NavigatiemethodeLaser
Touch sensorenJa
AfstandsensorenJa
Op afstand bestuurbaarBestuurbaar op afstand met mobiel
Aantal meegeleverde accessoires22
Terugkeer naar laadstationAutomatisch
Oplaadtijd accu4 uren

Automatisch leegstation en globale dweilfunctie

De Ecovacs Deebot N8 Pro+ is een robotstofzuiger die jou al het werk uit handen neemt. Het automatische leegstation en de dweilfunctie zorgen ervoor dat je weken of zelfs maanden geen omkijken hebt naar de robotstofzuiger. Bovendien maakt de robotstofzuiger gebruik van lasers om een virtuele kaart van de ruimte te maken, waardoor hij geen delen overslaat en obstakels vermijdt. Het is echter belangrijk om er rekening mee te houden dat de robotstofzuiger niet geschikt is voor het schoonmaken van hoogpolig tapijt en dat hij niet voorzien is van een virtuele muur om bepaalde delen af te schermen.

4. Eufy Robovac G10 robotstofzuiger

Ben jij op zoek naar een robotstofzuiger die gemakkelijk onder lage meubels kan komen? Dan is de Eufy Robovac G10 wellicht iets voor jou. Deze robotstofzuiger heeft een hoogte van slechts 7 centimeter, waardoor hij onder bijna alle meubels kan komen. Bovendien beschikt deze stofzuiger over een systematische schoonmaakroute, zodat hij geen enkel deel van de vloer overslaat. In deze tekst lees je meer over de specificaties van deze robotstofzuiger en de voor- en nadelen ervan.

Eufy Robovac G10
 • Gebruik buiten Wifi netwerk mogelijk
 • HEPA 11 filter
 • Zelflerende robot
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Voordelen

 • Laag model: De Eufy Robovac G10 is ontworpen om gemakkelijk onder meubels, bedden en banken te komen. Met een hoogte van slechts 7 centimeter kan de robotstofzuiger vrijwel elk gebied in huis bereiken.
 • Systematische schoonmaakroute: De robotstofzuiger maakt gebruik van een systematische schoonmaakroute, zodat er geen delen worden overgeslagen. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat de robotstofzuiger een grondige schoonmaakbeurt uitvoert en dat er geen vuil of stof achterblijft.
 • Dweilfunctie: Door het microvezeldoekje te bevestigen en de dweilfunctie te activeren kan de robotstofzuiger ook vochtige doeken over de vloer halen. Dit zorgt voor een extra schone vloer en is vooral handig als je huisdieren hebt of als je last hebt van allergieën.
 • Geschikt voor gebruik buiten wifi netwerk: De Eufy Robovac G10 is geschikt voor gebruik buiten het wifi netwerk en kan worden bestuurd via afstandsbediening of smartphone. Dit betekent dat je de robotstofzuiger kunt gebruiken, ongeacht waar je je bevindt, en dat je je huis kunt schoonmaken zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.
 • Automatisch opladen: De robotstofzuiger keert automatisch terug naar het laadstation wanneer de accu leeg is, en gaat verder met schoonmaken nadat hij is opgeladen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het opladen van de accu en kun je de robotstofzuiger gebruiken wanneer je maar wilt.

Nadelen

 • Niet voor hoogpolig tapijt of donkere vloeren: Hoewel de Eufy Robovac G10 in staat is om onder lage meubels te komen, is het niet geschikt voor het schoonmaken van hoogpolig tapijt of donkere vloeren. Het kan dan lastig zijn voor de robot om zich over deze oppervlakken te verplaatsen en een grondige reiniging uit te voeren.
 • Geen goede vlekkenverwijderaar: De robotstofzuiger is met de vochtige doek niet in staat om vlekken te verwijderen zoals een traditionele dweil dat wel zou kunnen. Hoewel de robotstofzuiger ook kan worden gebruikt voor nat reinigen, is het geen vervanging voor een grondige handmatige schoonmaak.
 • Geen vuildetectie: Er is geen vuildetectie functie, wat betekent dat de robotstofzuiger niet altijd in staat is om vuilere delen van de vloer te herkennen en extra aandacht te geven.
Eufy Robovac G10
Geschikt voor laagpolig tapijtJa
Geschikt voor hoog polig tapijtNee
Geschikt voor donkere vloerenNee
Geschikt voor drempelsJa
Maximale hoogte drempel1,6 cm
Tegen dierenharenNee
DweilfunctieJa
DweilmethodeMicrovezeldoek
VuildetectieNee
Maximale zuigoppervlakte per acculading100 m2
Anti-vastloop functieNee
Volume opvang0,45 l
Compatibel met smartphone / appsJa
Gebruik buiten wifi netwerkJa
Smart home platformAmazon Alexa, Google Assistant
Instelbaar tijdschemaProgrammeerbaar tijdschema, Programmeerbaar tijdschema via app
Maximaal geluidsniveau55 dB
Hepa-filterJa
Type HEPA-filterHEPA 11: 95% filtering
Ingebouwde cameraNee
LivetrackingNee
Loopt niet vast op kabelsNee
Tegen allergieënJa
GebiedsafbakeningJa
AfgrondsensorenJa
NavigatiemethodeZelflerend
Type gebiedsafbakeningApplicatie
Touch sensorenNee
AfstandsensorenJa
Op afstand bestuurbaarBestuurbaar op afstand met mobiel, Bestuurbaar via afstandbediening
Aantal meegeleverde accessoires6
Terugkeer naar laadstationAutomatisch
Oplaadtijd accu5 uren

Accessoires

 • Oplaadstation
 • Schoonmaakset
 • Filter
 • Zijborstels (4x)

Lage robotstofzuiger voor onder de meubels

De Eufy Robovac G10 is een handige robotstofzuiger met veel handige functies, zoals de systematische schoonmaakroute en de mogelijkheid om vochtige doeken te gebruiken. De robotstofzuiger is ook geschikt voor gebruik buiten het wifi-netwerk en kan worden bestuurd via afstandsbediening of smartphone. Er zijn echter ook enkele beperkingen, zoals de beperkte schoonmaakmogelijkheden op bepaalde soorten vloeren en de afwezigheid van vuildetectie. Over het algemeen is de Eufy Robovac G10 een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken robotstofzuiger.

5. Eufy Robovac 15C EU robotstofzuiger

De Eufy Robovac 15C EU robotstofzuiger is een slim en efficiënt apparaat waarmee jij je huis moeiteloos schoon houdt. Met de mogelijkheid om hem eenvoudig te besturen via je mobiele telefoon en de mogelijkheid om een schoonmaakschema in te stellen, is deze robotstofzuiger een geweldige manier om tijd te besparen en je huis schoon te houden. In deze tekst zullen we de voor- en nadelen van deze robotstofzuiger beschrijven.

Eufy Robovac 15C
 • Gebruik buiten Wifi netwerk mogelijk
 • HEPA 11 filter
 • Inclusief afgrondsensoren
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 • Bediening via mobiele telefoon: Je kunt de robotstofzuiger vanaf elke plek in huis bedienen, de reinigingsmodus selecteren en de robotstofzuiger eenvoudig inplannen om op bepaalde tijdstippen schoon te maken.
 • Laag model: Met een hoogte van slechts 7 cm kan de Eufy Robovac 15C EU robotstofzuiger gemakkelijk onder lage meubels en bedden stofzuigen. Dit betekent dat de robotstofzuiger elke hoek van de kamer kan bereiken en dat er geen enkele plek wordt overgeslagen.
 • Afgrondsensoren: Dankzij de afgrondsensoren hoef je je geen zorgen te maken dat de robotstofzuiger van de trap valt. Dit is een belangrijke veiligheidsfunctie die ervoor zorgt dat de robotstofzuiger veilig en efficiënt kan werken.
 • Geschikt voor drempels: De robotstofzuiger is ook geschikt voor drempels tot 1,6 cm hoog. Dit betekent dat de robotstofzuiger gemakkelijk van de ene kamer naar de andere kan bewegen zonder vast te lopen of te blokkeren.
 • Compatibel met smart home platforms: Met de compatibiliteit met smart home platforms zoals Amazon Alexa en Google Assistant, kun je de robotstofzuiger zelfs bedienen met spraakopdrachten.

Nadelen

 • Willekeurige schoonmaakroute: Omdat de robotstofzuiger geen gestructureerde schoonmaakroute volgt, kan het voorkomen dat sommige delen van de kamer worden overgeslagen of juist dubbel worden gedaan.
 • Geen anti-vastloop functie: Dit betekent dat de robotstofzuiger vast kan komen te zitten op kabels, snoeren of andere obstakels. Dit kan resulteren in een onvolledige schoonmaak of schade aan de robotstofzuiger.
 • Geen dweilfunctie: Hoewel de robotstofzuiger effectief vuil en stof kan opzuigen, is het niet in staat om de vloer te dweilen. Dit betekent dat je nog steeds zelf moet dweilen om een ​​volledig schone vloer te krijgen.
Eufy Robovac G15
Geschikt voor laagpolig tapijtJa
Geschikt voor hoog polig tapijtNee
Geschikt voor donkere vloerenNee
Geschikt voor drempelsJa
Maximale hoogte drempel1,6 cm
Tegen dierenharenNee
DweilfunctieNee
VuildetectieNee
Anti-vastloop functieNee
Volume opvang0,6 l
Compatibel met smartphone / appsJa
Gebruik buiten wifi netwerkJa
Smart home platformAmazon Alexa, Google Assistant
Instelbaar tijdschemaProgrammeerbaar tijdschema, Programmeerbaar tijdschema via app
Maximaal geluidsniveau55 dB
Hepa-filterJa
Type HEPA-filterHEPA 11: 95% filtering
Ingebouwde cameraNee
LivetrackingNee
Loopt niet vast op kabelsNee
Tegen allergieënJa
GebiedsafbakeningNee
AfgrondsensorenJa
NavigatiemethodeNee
Touch sensorenNee
AfstandsensorenNee
Op afstand bestuurbaarBestuurbaar op afstand met mobiel, Bestuurbaar via afstandbediening
Aantal meegeleverde accessoires5
Terugkeer naar laadstationHandmatig
Oplaadtijd accu5 uren

Robotstofzuigers geschikt voor drempels

De Eufy Robovac 15C EU robotstofzuiger is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudige en betaalbare manier om hun huis schoon te houden. De robotstofzuiger is eenvoudig te bedienen via een mobiele app en kan geprogrammeerd worden om op specifieke tijden te stofzuigen. De robotstofzuiger heeft ook een lage hoogte, wat betekent dat hij gemakkelijk onder lage meubels en bedden kan stofzuigen. Er zijn echter enkele nadelen, zoals het ontbreken van een anti-vastloop functie en het feit dat de robot uitvalt op de plek waar de batterij leeg is, wat betekent dat je hem moet zoeken en terugplaatsen in het oplaadstation. Over het algemeen is de Eufy Robovac 15C EU robotstofzuiger een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare en eenvoudige manier om hun huis schoon te houden.