5 beste slimme thermostaten
slimme thermostaat

5 beste slimme thermostaten

Slimme thermostaten zijn een geweldige manier om uw huis comfortabel en energiezuinig te houden. Deze geavanceerde apparaten bieden gebruikers de mogelijkheid om de temperatuur van hun huis op afstand te regelen en energie te besparen door efficiënter om te gaan met hun verwarmingssysteem. Maar voordat u een slimme thermostaat koopt, zijn er enkele belangrijke factoren waar u op moet letten.

Compatibiliteit met het verwarmingssysteem

Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van een slimme thermostaat is compatibiliteit. Niet alle thermostaten zijn geschikt voor alle soorten verwarmingssystemen. Controleer dus altijd of de thermostaat die u overweegt compatibel is met uw huidige verwarmingssysteem.

Het is belangrijk om te weten welk type verwarmingssysteem u hebt voordat u op zoek gaat naar een thermostaat. De meeste slimme thermostaten zijn geschikt voor centrale verwarmingssystemen, maar sommige zijn mogelijk niet geschikt voor vloerverwarming, warmtepompen of andere soorten verwarmingssystemen. Zorg ervoor dat u de handleiding van uw verwarmingssysteem raadpleegt of contact opneemt met een verwarmingsspecialist om te bepalen welke thermostaat het beste past bij uw systeem.

Sommige thermostaten hebben ook specifieke vereisten met betrekking tot de bedrading. Controleer of uw huidige thermostaat een C-draad heeft. Dit is een gemeenschappelijke draad die stroom levert aan de thermostaat. Als uw huidige thermostaat geen C-draad heeft, kunt u mogelijk een adapter gebruiken om de slimme thermostaat aan te sluiten, maar het is belangrijk om te controleren of de thermostaat compatibel is met een adapter.

Sommige slimme thermostaten vereisen ook dat u een hub of bridge aansluit om ze te verbinden met uw wifi-netwerk. Zorg ervoor dat u controleert of de thermostaat die u overweegt, een hub of bridge vereist, en of deze compatibel is met andere slimme apparaten die u al in huis heeft.

Slimme thermostaten met geavanceerde functies

Slimme thermostaten bieden verschillende functies en het is belangrijk om te bepalen welke functies voor jou belangrijk zijn. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende functies van slimme thermostaten:

Sommige slimme thermostaten hebben een aanwezigheidssensor die detecteert wanneer je thuis bent en de temperatuur automatisch aanpast op basis van jouw aanwezigheid. Dit kan helpen om energie te besparen door de temperatuur aan te passen wanneer je niet thuis bent. Er zijn ook thermostaten die worden geleverd met een externe sensor die de temperatuur in andere kamers in het huis kan meten. Hierdoor kan de thermostaat de temperatuur in het hele huis regelen en niet alleen in de kamer waar de thermostaat zich bevindt. Je kunt dan meerdere zones regelen, zodat je de temperatuur in verschillende kamers of gebieden in jouw huis kunt aanpassen.

Veel slimme thermostaten hebben een slim leersysteem dat leert van jouw gewoonten en voorkeuren. Dit kan helpen om de temperatuur automatisch aan te passen op basis van jouw dagelijkse routine. Ook fijn: enkele thermostaten zijn uitgerust met een geofencing-functie waarmee de thermostaat automatisch wordt in- of uitgeschakeld wanneer je binnen een bepaalde afstand van jouw huis komt of er van weggaat. Zo bespaar je gelijk energie als je weg bent van huis.

De meeste slimme thermostaten kunnen worden bediend via een app op jouw smartphone of tablet. Hierdoor kun je de temperatuur op afstand regelen en de thermostaat bedienen vanaf elke locatie. Er zijn ook speciale apparaten die compatibel zijn met spraakassistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant. Hierdoor kun je de thermostaat bedienen met jouw stem. Neem bijvoorbeeld de Google Nest Learning Thermostaat.

Er zijn ook veel slimme thermostaten met speciale energiebewakingsfuncties waarmee je jouw energieverbruik kunt volgen en analyseren. Hierdoor kun je beter begrijpen hoe je energie kunt besparen en jouw energierekeningen kunt verlagen.

Hoe installeer je de slimme thermostaat?

De installatie van een slimme thermostaat kan variëren van eenvoudig tot complex, afhankelijk van het model en de vereisten van jouw verwarmingssysteem. Sommige thermostaten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd zonder dat professionele hulp nodig is, terwijl andere thermostaten mogelijk professionele installatie vereisen. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er nodig is om de thermostaat te installeren voordat je deze koopt. Hieronder staan enkele factoren om te overwegen bij het installeren van een slimme thermostaat:

 1. Vereisten voor bedrading: Sommige slimme thermostaten vereisen dat je extra bedrading toevoegt aan jouw huidige verwarmingssysteem. Zorg ervoor dat je begrijpt welke bedrading vereist is voordat je begint met de installatie.
 2. Compatibiliteit van de bedrading: Sommige slimme thermostaten vereisen specifieke bedrading, zoals een C-draad, om goed te werken. Controleer of je huidige bedrading compatibel is met de slimme thermostaat die jij overweegt.
 3. Montage: Zorg ervoor dat je de thermostaat op de juiste plaats monteert voor de beste werking. De meeste slimme thermostaten moeten op een plek worden gemonteerd waar ze de temperatuur van de ruimte goed kunnen meten. Dit kan bijvoorbeeld aan een binnenmuur zijn, weg van direct zonlicht en tocht.
 4. Installatie-instructies: Volg de installatie-instructies die bij jouw slimme thermostaat worden geleverd om ervoor te zorgen dat de installatie correct wordt uitgevoerd. De meeste fabrikanten bieden ook online video’s en handleidingen om de installatie te vergemakkelijken.
 5. Professionele installatie: Als je niet vertrouwd bent met het installeren van een slimme thermostaat of als je verwarmingssysteem complex is, kan professionele installatie de beste optie zijn. Professionele installateurs kunnen jou helpen bij het kiezen van de juiste thermostaat en zorgen voor een veilige en efficiënte installatie.

Gebruiksvriendelijkheid van de slimme thermostaat

De meeste slimme thermostaten zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, maar het is nog steeds belangrijk om te controleren of de thermostaat gemakkelijk te gebruiken is. Sommige thermostaten hebben bijvoorbeeld een touchscreen dat gemakkelijk te navigeren is, terwijl andere thermostaten worden bediend via een app op je smartphone. Zorg ervoor dat je een thermostaat kiest die gemakkelijk te gebruiken is en die past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Hieronder staan enkele overwegingen om te overwegen bij het beoordelen van de gebruiksvriendelijkheid van een slimme thermostaat:

 1. Display: Het display van een slimme thermostaat moet gemakkelijk te lezen zijn en duidelijke informatie weergeven over de temperatuurinstellingen en functies van de thermostaat. Sommige thermostaten hebben een touchscreen-display, terwijl andere worden bediend met knoppen.
 2. Smartphone-app: De meeste slimme thermostaten worden geleverd met een smartphone-app waarmee je de thermostaat op afstand kunt bedienen. Controleer of de app gebruiksvriendelijk is en alle functies van de thermostaat biedt. De app moet gemakkelijk te gebruiken zijn en duidelijke informatie weergeven over de temperatuurinstellingen en functies van de thermostaat.
 3. Spraakbesturing: Als jouw slimme thermostaat compatibel is met spraakassistenten zoals Amazon Alexa of Google Assistant, moet de spraakbesturing gemakkelijk te gebruiken zijn en duidelijke informatie geven over de temperatuurinstellingen en functies van de thermostaat.
 4. Installatie: De installatie van de slimme thermostaat moet gemakkelijk zijn en duidelijke instructies bevatten. Sommige thermostaten kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd zonder professionele hulp, terwijl andere thermostaten professionele installatie vereisen. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er nodig is voor de installatie voordat je de thermostaat koopt.
 5. Gebruikersinterface: De gebruikersinterface van de slimme thermostaat moet gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn. De thermostaat moet intuïtief zijn en duidelijke informatie weergeven over de temperatuurinstellingen en functies van de thermostaat.
 6. Personalisatie: Sommige slimme thermostaten bieden de mogelijkheid om instellingen en voorkeuren aan te passen, zoals tijdschema’s, temperatuurinstellingen en andere functies. Dit kan de thermostaat aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren en helpen om energie te besparen.

De prijs-kwaliteitverhouding

Slimme thermostaten variëren sterk in prijs, dus het is belangrijk om uw budget te overwegen bij het kiezen van een thermostaat. Bedenk hoeveel je bereid bent te besteden en kies een thermostaat die aan uw behoeften voldoet en binnen uw budget past. Houd er rekening mee dat sommige duurdere thermostaten mogelijk meer functies en geavanceerde technologieën bieden, maar dat dit niet altijd nodig is voor jouw situatie. Overweeg ook de potentiële energiebesparingen die je met de thermostaat kunt realiseren, waardoor de initiële kosten op de lange termijn kunnen worden terugverdiend. Vergelijk de prijzen van verschillende thermostaten en overweeg de voordelen en nadelen van elk model voordat je een beslissing neemt.

De 5 beste slimme thermostaten

Tado Slimme Thermostaat V3+ (bedraad)Tado Slimme Thermostaat V3+ (draadloos)Bosch EasyControl slimme thermostaatGoogle Nest Learning ThermostaatNetatmo Slimme Thermostaat
Compatibiliteit Geschikt voor type CV-ketelAan/Uit | ModulerendAan/Uit | ModulerendModulerendModulerendAan/Uit
Aansturing van verwarmingstype             CV-ketel | Stadsverwarming | Combiketel | Warmtepomp (zonder koeling)CV-ketel | Stadsverwarming | Combiketel | Warmtepomp (zonder koeling)CV-ketel | StadsverwarmingCombiketel | CV-ketel | Warmtepomp (zonder koeling) | StadsverwarmingCV-ketel
Geschikt voor vloerverwarming             JaJaJaJaJa
OpenTherm communicatie JaJaJaJaNee
ZelflerendJaJaJaJaJa
AanwezigheidsdetectieJaJaJaJaJa
GeofencingJaJaJaJaJa
Geschikt voor zoneregeling    JaNeeJaNeeNee
Open raam detectieNeeJaJaNeeNee
Verbinding tussen thermostaat en CV-ketel    BedraadDraadloosBedraadDraadloosDraadloos

1. Tado Slimme Thermostaat V3+ (draadloos)

Als je op zoek bent naar een slimme thermostaat die draadloos is en gemakkelijk te gebruiken, dan is de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos een uitstekende keuze. Deze thermostaat is ontworpen om het comfort in jouw huis te verbeteren en tegelijkertijd energie te besparen. In deze tekst gaan we dieper in op de voordelen en nadelen van de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos.

Tado Slimme Thermostaat V3+ (draadloos)
 • Draadloze verbinding tussen thermostaat en cv-ketel
 • Met open raam detectie
 • Geschikt voor zoneregeling
4,5 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue

Plaats de slimme thermostaat overal in huis

Een van de grootste voordelen van de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos is de draadloze functie. Hierdoor kun je de thermostaat overal in huis plaatsen zonder je zorgen te hoeven maken over het aansluiten van draden. Dit geeft je veel meer flexibiliteit bij het bepalen van de beste locatie voor de thermostaat.

Voorzien van een aanwezigheidssensor

Een ander voordeel van de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos is de geavanceerde functies die het biedt. Met de aanwezigheidssensor kan de thermostaat detecteren wanneer je thuis bent en de temperatuur automatisch aanpassen op basis van jouw aanwezigheid. De slimme leerfunctie past de temperatuur aan op basis van jouw dagelijkse routine en voorkeuren, waardoor je energie bespaart en tegelijkertijd een comfortabel klimaat behoudt.

Naast de aanwezigheidssensor en de slimme leerfunctie, biedt de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos nog een aantal andere geavanceerde functies. Zo ondersteunt de thermostaat geofencing, waardoor de thermostaat automatisch kan worden in- of uitgeschakeld wanneer je binnen een bepaalde afstand van jouw huis komt of weggaat. Hierdoor hoef je niet handmatig de thermostaat uit te schakelen wanneer je jouw huis verlaat, waardoor energie wordt bespaard.

Daarnaast biedt de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos ook de mogelijkheid om de temperatuur in meerdere zones te regelen. Hierdoor kun je de temperatuur in verschillende kamers of gebieden in jouw huis regelen en op deze manier energie besparen. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld een groot huis hebt met meerdere kamers waar de temperatuur anders moet worden geregeld.

Compatibiliteit
Geschikt voor type CV-ketelAan/Uit | Modulerend
Geschikt voor merk CV-ketelATAG | Bosch | AWB | Brink | Intergas | Ferroli | Itho Daalderop | Junkers | Nefit | Raychem | Vaillant | Remeha | Viessmann
Aansturing van verwarmingstypeCV-ketel | Stadsverwarming | Combiketel | Warmtepomp (zonder koeling)
Geschikt voor vloerverwarmingJa
OpenTherm communicatieJa
Bediening via mobiele appJa
Smart Home PlatformAlexa Amazon | Apple HomeKit | Google Assistant | IFTTT | Homey
Compatibel metMet apparaten in het ecosysteem van fabrikant
Speciale functies
ProgrammamogelijkhedenDag | Vakantie | Weekdagen | Weekend
ZelflerendJa
AanwezigheidsdetectieJa
GeofencingJa
Geschikt voor zoneregelingNee
Open raam detectieJa
Verbindingsmogelijkheden
Kan zelfstandig met internet verbinden Ja
Wifi vereist Ja
Bluetooth vereist Nee
Montage en benodigdheden
Betaalde diensten vereistJa, met bijzondere eisen, zie productinfo
VoedingstypeAdapter/ lichtnet
Inclusief radiatorknoppenNee
MontageVrijstaand | Opbouw
Verbinding tussen thermostaat en CV-ketelDraadloos

Compatibiliteit staat voorop

Een ander voordeel van de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos is dat het compatibel is met verschillende verwarmingssystemen, zoals cv-ketels, warmtepompen en vloerverwarmingssystemen. Hierdoor is het een goede keuze voor mensen die verschillende soorten verwarmingssystemen in hun huis hebben.

Bovendien is de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos compatibel met verschillende slimme thuisplatforms, zoals Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistant. Hierdoor kun je de thermostaat bedienen met je stem of via de bijbehorende app op jouw smartphone of tablet.

Betaalde functies van de Tado Slimme Thermostaat

De tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos is niet de goedkoopste optie op de markt. Het is duurder dan sommige andere slimme thermostaten die vergelijkbare functies bieden. Het hogere prijspunt van de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos is deels te wijten aan de geavanceerde functies die het biedt, zoals de aanwezigheidssensor, slimme leerfunctie en geofencing. Bovendien is de draadloze functionaliteit van de thermostaat een extra voordeel ten opzichte van bedrade thermostaten, maar dit brengt ook extra kosten met zich mee. Bovendien kan de thermostaat op de lange termijn helpen om energie te besparen, waardoor de hogere prijs wordt gecompenseerd door lagere energierekeningen.

Een ander nadeel van de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos is dat sommige functies alleen beschikbaar zijn met een abonnement. Dit geldt met name voor de automatische geofencing en open raam detectie functies, die beide een abonnement van €2,99 per maand vereisen.

Energie besparen was nog nooit zo makkelijk

Al met al is de tado° Slimme Thermostaat V3+ draadloos een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een draadloze slimme thermostaat met geavanceerde functies. Het is een relatief dure optie, maar de vele functies en het gebruiksgemak maken het de prijs waard. Voordat je het weet bespaar jij flink op je energierekening zonder hier veel moeite voor te doen.

2. Bosch EasyControl slimme thermostaat

De Bosch EasyControl slimme thermostaat is ontworpen om het regelen van jouw verwarmingssysteem en energieverbruik eenvoudig te maken. Het is een gebruiksvriendelijke en programmeerbare thermostaat die op afstand kan worden bediend via de EasyControl app. In deze tekst zullen we de belangrijkste voordelen en nadelen van de Bosch EasyControl slimme thermostaat bespreken.

Bosch EasyControl slimme thermostaat
 • Inclusief zoneregeling
 • Met open raam detectie
 • Leert van jouw gewoontes
4,9 Uitzonderlijk goed
Bekijk bij Coolblue

Slimme thermostaat met uitgebreid touchscreen

Een van de belangrijkste voordelen van de Bosch EasyControl slimme thermostaat is de gebruiksvriendelijkheid. De thermostaat heeft een groot touchscreen-display dat gemakkelijk te bedienen is en een intuïtieve interface biedt. Bovendien kan de thermostaat op afstand worden bediend via de EasyControl app, waardoor je de temperatuur in jouw huis kunt regelen vanaf elke locatie.

Aanpassingen op basis van jouw gewoontes en voorkeuren

De Bosch EasyControl slimme thermostaat biedt verschillende energiebesparende functies. Een van de belangrijkste energiebesparende functies van de Bosch EasyControl slimme thermostaat is de mogelijkheid om de temperatuur in te stellen op basis van jouw dagelijkse routine. Met deze functie kun je de temperatuur automatisch aanpassen op basis van jouw levensstijl en dagelijkse routine. Hierdoor wordt er geen energie verspild door het onnodig verwarmen van kamers die niet worden gebruikt.

De thermostaat leert jouw gewoonten en voorkeuren kennen. De thermostaat kan leren welke temperaturen jij het meest comfortabel vindt en past de temperatuur aan op basis van deze voorkeuren. Hierdoor hoef je niet handmatig de temperatuur aan te passen en wordt er geen energie verspild door onnodig verwarmen van de woning.

Daarnaast biedt de Bosch EasyControl slimme thermostaat de mogelijkheid om jouw energieverbruik te monitoren en analyseren. Met deze functie kun je jouw energieverbruik in de gaten houden en zien waar er mogelijkheden zijn om energie te besparen. Hierdoor kun je bewuster omgaan met energie en jouw energierekening verlagen.

Compatibiliteit
Geschikt voor type CV-ketel Modulerend
Geschikt voor merk CV-ketel Bosch | Nefit | ATAG | AWB | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Junkers | Remeha | Vaillant | Viessmann
Aansturing van verwarmingstype CV-ketel | Stadsverwarming
Geschikt voor vloerverwarming Ja
Open raam detectie Ja
OpenTherm communicatie Ja
Bediening via mobiele app Ja
Smart Home Platform Alexa Amazon | Google Assistant | IFTTT
Geschikt voor IFTTT Ja
Speciale functies
Programmamogelijkheden Dag | Vakantie
Zelflerend Ja
Aanwezigheidsdetectie Ja
Geofencing Ja
Geschikt voor zoneregeling Ja
Verbindingsmogelijkheden
Wifi Ja
Bluetooth vereist Ja
Kan zelfstandig met internet verbinden Ja
Montage en benodigdheden
Voedingstype 2-draads
Inclusief radiatorknoppen Nee
Montage Opbouw
Verbinding tussen thermostaat en CV-ketel Bedraad
Betaalde diensten vereist Nee

Gemakkelijk te installeren en bedienen

De Bosch EasyControl slimme thermostaat is eenvoudig te installeren en kan worden geïnstalleerd zonder professionele hulp. Het wordt geleverd met duidelijke installatie-instructies en is compatibel met de meeste verwarmingssystemen. Het werkt met de meeste cv-ketels en warmtepompen, zowel oudere als nieuwere modellen. Het ondersteunt ook OpenTherm, wat betekent dat het kan worden gebruikt met compatibele verwarmingssystemen om de verwarmingsmodus en -temperatuur te regelen.

Een ander voordeel van de Bosch EasyControl slimme thermostaat is dat het compatibel is met Amazon Alexa en Google Assistant. Dit betekent dat je de thermostaat kunt bedienen met je stem via een slimme speaker. Hierdoor hoef je niet naar de thermostaat zelf te lopen om de temperatuur aan te passen, wat handig kan zijn als je bijvoorbeeld in een andere kamer bent.

Hoge kwaliteit, hogere prijs

De Bosch EasyControl slimme thermostaat is niet de goedkoopste optie op de markt. De thermostaat is aan de dure kant in vergelijking met sommige andere slimme thermostaten op de markt. Het is belangrijk om te vermelden dat de hogere prijs van de Bosch EasyControl slimme thermostaat wordt gecompenseerd door de vele slimme functies en het gebruiksgemak dat het biedt. Bovendien is de installatie van de thermostaat zeer eenvoudig, wat betekent dat je geen extra kosten hoeft te maken voor professionele installatie.

Een ander nadeel van de Bosch EasyControl slimme thermostaat is de beperkte compatibiliteit met andere slimme thuisplatforms. Het is alleen compatibel met Amazon Alexa, IFTTT en Google Assistant, wat een nadeel kan zijn voor mensen die hun verwarmingssysteem willen integreren in een ander slimme thuisplatform.

Een van de beste slimme thermostaten op de markt

De Bosch EasyControl slimme thermostaat is een zeer goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijke en programmeerbare thermostaat met energiebesparende functies. De eenvoudige installatie maakt het ook gemakkelijk voor mensen zonder ervaring om zelf te installeren. Het nadeel van de hoge prijs en beperkte compatibiliteit met andere slimme thuisplatforms kan echter een obstakel vormen voor sommige gebruikers. Overweeg dus zorgvuldig of de Bosch EasyControl slimme thermostaat aan jouw behoeften voldoet voordat je tot aankoop overgaat.

3. Tado Slimme Thermostaat V3+ (bedraad)

De tado° Slimme Thermostaat V3+ is een populaire slimme thermostaat die ontworpen is om het energieverbruik in huis te verminderen. Het is een eenvoudig te installeren en te gebruiken thermostaat die op afstand kan worden bediend via de tado° app. In deze tekst zullen we de belangrijkste voordelen en nadelen van deze slimme thermostaat bespreken.

Tado Slimme Thermostaat V3+ (bedraad)
 • Zoneregeling mogelijk
 • Ook geschikt voor warmtepompen en combiketels
 • Leert van jouw gewoontes
4,4 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue

Moeiteloos energie besparen

De tado° Slimme Thermostaat V3+ maakt gebruik van geofencing-technologie om de temperatuur in jouw huis automatisch aan te passen op basis van jouw locatie. Hierdoor kun je energie besparen door de thermostaat uit te schakelen wanneer je niet thuis bent en de temperatuur te verlagen wanneer je slaapt. Bovendien heeft de thermostaat een aantal slimme functies, zoals de mogelijkheid om de temperatuur te regelen op basis van weersvoorspellingen en de mogelijkheid om te leren van jouw gewoonten en voorkeuren. Dit kan je helpen om het energieverbruik in huis te verminderen en jouw energierekeningen te verlagen.

Installatie in slechts 30 minuten

De tado° Slimme Thermostaat V3+ is eenvoudig te installeren en kan in slechts 30 minuten worden geïnstalleerd zonder professionele hulp. De thermostaat is compatibel met de meeste verwarmingssystemen en wordt geleverd met duidelijke installatie-instructies. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die niet veel ervaring hebben met het installeren van thermostaten.

Compatibiliteit
Geschikt voor type CV-ketelAan/Uit | Modulerend
Geschikt voor merk CV-ketelBosch | Ferroli | Intergas | Remeha | ATAG | AWB | Itho Daalderop | Vaillant | Viessmann | Nefit | Junkers
Aansturing van verwarmingstype CV-ketel | Stadsverwarming | Combiketel | Warmtepomp (zonder koeling)
Geschikt voor vloerverwarmingJa
OpenTherm communicatieJa
Bediening via mobiele appJa
Smart Home PlatformGoogle Assistant | Apple HomeKit | IFTTT | Alexa Amazon | Homey
Compatibel metMet apparaten in het ecosysteem van fabrikant
Speciale functies
ProgrammamogelijkhedenDag | Vakantie | Weekend | Weekdagen
ZelflerendJa
AanwezigheidsdetectieJa
GeofencingJa
Geschikt voor zoneregelingJa
Open raam detectieNee
Verbindingsmogelijkheden
Kan zelfstandig met internet verbindenJa
Wifi vereistJa
Bluetooth vereistNee
Montage en benodigdheden
Betaalde diensten vereistJa, met bijzondere eisen, zie productinfo
VoedingstypeAdapter/ lichtnet
Inclusief radiatorknoppenNee
MontageOpbouw
Verbinding tussen thermostaat en CV-ketelBedraad

Compatibel met Google Home en Alexa

Naast de energiebesparende functies biedt de tado° Slimme Thermostaat V3+ ook verschillende slimme functies. Zo is de thermostaat compatibel met de meeste slimme thuisplatforms, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit. Dit maakt het gemakkelijk om de thermostaat op afstand te bedienen en jouw verwarmingssysteem te integreren in jouw slimme thuis. Bovendien heeft de tado° app een intuïtieve interface waarmee je de thermostaat gemakkelijk kunt bedienen en jouw energieverbruik kunt volgen.

Werkt met mobiele app

Hoewel de tado° Slimme Thermostaat V3+ verschillende voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen om rekening mee te houden. Een nadeel is de prijs. De thermostaat is een van de duurdere slimme thermostaten op de markt, wat een nadeel kan zijn voor mensen met een beperkt budget. Daarnaast heeft de tado° Slimme Thermostaat V3+ geen touchscreen-display. In plaats daarvan wordt de thermostaat bediend met knoppen en de tado° app. Dit kan voor sommige gebruikers minder intuïtief zijn dan een touchscreen-display. Een ander nadeel is dat de geofencing-instellingen van de tado° Slimme Thermostaat V3+ beperkt zijn in vergelijking met sommige andere slimme thermostaten. Je kunt de geofencing-radius niet aanpassen, waardoor de thermostaat soms kan aanslaan wanneer je nog niet in de buurt van huis bent.

Meest geliefde slimme thermostaat in Nederland

Al met al is de tado° Slimme Thermostaat V3+ een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een eenvoudig te installeren en te gebruiken slimme thermostaat met veel slimme functies en een gebruiksvriendelijke app. De thermostaat is echter aan de dure kant en heeft beperkte geofencing-instellingen, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen is de tado° Slimme Thermostaat V3+ een betrouwbare en efficiënte keuze voor het regelen van jouw verwarmingssysteem en energieverbruik. Het biedt niet alleen de nodige energiebesparende functies, maar ook slimme functies om jouw verwarmingssysteem te integreren in jouw slimme thuis.

4. Google Nest Learning Thermostaat

Als slimme thermostaat is de Google Nest Learning Thermostaat een populair apparaat dat helpt bij het reguleren van de temperatuur in huis. Het apparaat past zich aan het leefpatroon van de gebruiker aan en kan daardoor de energierekening verlagen en het comfort in huis verhogen. In deze tekst bespreken we de voordelen en nadelen van de Google Nest Learning Thermostaat.

Google Nest Learning Thermostaat
 • Draadloze verbinding tussen thermostaat en cv-ketel
 • Ook geschikt voor warmtepompen en combiketels
 • Met aanwezigheidsdetectie
4,2 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue

Wat is de Google Nest Learning Thermostaat?

De Google Nest Learning Thermostaat is een slimme thermostaat die ontworpen is om de temperatuur in huis automatisch te reguleren. Het apparaat is uitgerust met geavanceerde sensoren en algoritmes die leren van het leefpatroon van de gebruiker en op basis daarvan de temperatuur in huis aanpassen. Door deze aanpassingen wordt het energieverbruik in huis verminderd en wordt het comfort verhoogd. De Google Nest Learning Thermostaat heeft ook een bewegingssensor, die kan detecteren wanneer er niemand thuis is. Op basis hiervan past de thermostaat automatisch de temperatuur aan om energie te besparen. Bovendien kan de thermostaat worden bediend met een app op de smartphone van de gebruiker, waardoor het mogelijk is om de temperatuur in huis op afstand aan te passen. Het apparaat kan ook worden gekoppeld aan andere slimme apparaten in huis om een volledig geïntegreerd en automatisch huis te creëren. De Google Nest Learning Thermostaat is ontworpen om niet alleen het comfort in huis te verhogen, maar ook om bij te dragen aan een duurzamere levensstijl door energiebesparing te bevorderen.

Energiebesparing op zijn best

Een belangrijk voordeel van de Google Nest Learning Thermostaat is de energiebesparing. Doordat de thermostaat zich aanpast aan het leefpatroon van de gebruiker, wordt er minder energie verbruikt. Dit kan resulteren in een lagere energierekening en kan bijdragen aan een duurzamere levensstijl. De thermostaat kan bijvoorbeeld leren wanneer de gebruiker gewoonlijk naar het werk gaat en weer thuiskomt. Op basis hiervan past de thermostaat de temperatuur in huis aan, zodat er minder energie wordt verbruikt wanneer er niemand thuis is en er meer warmte wordt gegenereerd wanneer er wel mensen thuis zijn. Daarnaast heeft de thermostaat een unieke functie genaamd “Airwave”. Deze functie gebruikt slimme algoritmes om te bepalen hoeveel koeling of verwarming nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken, en minimaliseert het gebruik van airconditioning- of verwarmingssystemen waar mogelijk. Al met al kan de Google Nest Learning Thermostaat bijdragen aan energiebesparing en het verminderen van de ecologische voetafdruk van huishoudens.

Gemakkelijk in gebruik

Een ander voordeel van de Google Nest Learning Thermostaat is het gemakkelijke gebruiksgemak. De thermostaat kan eenvoudig worden bediend met behulp van een app op de smartphone van de gebruiker. Hierdoor kan de temperatuur eenvoudig worden aangepast, zelfs als de gebruiker niet thuis is. Het apparaat kan ook worden gekoppeld aan andere slimme apparaten in huis, zoals slimme verlichting en slimme beveiligingssystemen, om een volledig geïntegreerd en automatisch huis te creëren.

De app biedt ook inzicht in het energieverbruik en de temperatuurgeschiedenis van de woning, wat handig kan zijn voor het aanpassen van de instellingen om nog meer energie te besparen. De thermostaat heeft ook een helder en gebruiksvriendelijk display, waarop de huidige temperatuur en andere belangrijke informatie duidelijk worden weergegeven. Al met al biedt de Google Nest Learning Thermostaat een gemakkelijke en intuïtieve manier om de temperatuur in huis te reguleren en biedt het ook extra inzicht in het energieverbruik.

Compatibiliteit
Geschikt voor type CV-ketelModulerend
Geschikt voor merk CV-ketelATAG | AWB | Bosch | Brink | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Junkers | Nefit | Remeha | Viessmann | Vaillant
Aansturing van verwarmingstypeCombiketel | CV-ketel | Warmtepomp (zonder koeling) | Stadsverwarming
Geschikt voor vloerverwarmingJa
OpenTherm communicatieJa
Bediening via mobiele appJa
Smart Home PlatformNest | Homey | Google Assistant
Speciale functies
Programmamogelijkheden Dag | Vakantie | Weekdagen | Weekend
Zelflerend Ja
Aanwezigheidsdetectie Ja
Geofencing Ja
Geschikt voor zoneregeling Nee
Open raam detectie Nee
Verbindingsmogelijkheden
Kan zelfstandig met internet verbinden Ja
Wifi vereist Ja
Bluetooth vereist Nee
Montage en benodigdheden
Montage Opbouw
Voedingstype Netstroom | 2-draads
Betaalde diensten vereist Nee
Verbinding tussen thermostaat en CV-ketel Draadloos
Inclusief radiatorknoppen Nee

Let op de compatibiliteit met jouw verwarmingssysteem

Een nadeel van de Google Nest Learning Thermostaat is dat het apparaat niet compatibel is met alle verwarmingssystemen. Hierdoor kan het zijn dat het apparaat mogelijk niet werkt in oudere woningen met verouderde verwarmingssystemen. De Google Nest Learning Thermostaat is compatibel met de meeste gangbare verwarmingssystemen, zoals verwarmingsketels op gas, stookolie of houtpellets, warmtepompen, vloerverwarming, enzovoort. Het apparaat is ook geschikt voor de meeste centrale verwarmingssystemen en radiatorventielen. Echter, het is belangrijk om te benadrukken dat de compatibiliteit kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de configuratie van het verwarmingssysteem. Om te controleren of de Google Nest Learning Thermostaat compatibel is met het verwarmingssysteem in jouw woning, kan je de compatibiliteitstool van Google raadplegen. Bovendien is het belangrijk om te weten dat de installatie van de thermostaat enige kennis en ervaring vereist, en het kan nodig zijn om een professionele installateur in te huren om het apparaat te installeren.

Conclusie

De Google Nest Learning Thermostaat is een slimme thermostaat die populair is vanwege de mogelijkheid om de temperatuur in huis automatisch te reguleren op basis van het leefpatroon van de gebruiker. Het apparaat kan bijdragen aan energiebesparing en comfort in huis verhogen. Het gemakkelijke gebruiksgemak, aanpasbare instellingen en integratie met andere slimme apparaten maken het apparaat een populaire keuze voor huiseigenaren. Echter, de hoge aanschafprijs en beperkte compatibiliteit kunnen een belemmering zijn voor sommige gebruikers. Voordat je besluit om een slimme thermostaat aan te schaffen, is het belangrijk om zorgvuldig af te wegen of de voordelen opwegen tegen de nadelen en of de Google Nest Learning Thermostaat geschikt is voor jouw specifieke woonsituatie. Als de compatibiliteit wordt gecontroleerd en het apparaat goed wordt geïnstalleerd, kan de Google Nest Learning Thermostaat een waardevolle investering zijn die bijdraagt aan het verlagen van de energierekening en het verhogen van het comfort in huis.

5. Netatmo Slimme Thermostaat

De Netatmo Slimme Thermostaat is een innovatief apparaat dat steeds meer populariteit wint in de markt van slimme thermostaten. Niet alleen door de gunstige prijs, maar ook door de slimme opties en vele uitbreidingsmogelijkheden. Deze thermostaat is ontworpen om de temperatuur in uw huis te regelen met behulp van slimme technologie en kan worden bediend via uw smartphone of tablet. In deze tekst zullen we de voordelen en nadelen van de Netatmo Slimme Thermostaat bespreken, waarbij we ons focussen op het SEO keyword “slimme thermostaat”.

Netatmo Slimme Thermostaat
 • Speciaal voor CV-ketels
 • Draadloze verbinding tussen CV-ketel en thermostaat
 • Leert van jouw gewoontes
4,4 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue

Gebruiksvriendelijke slimme thermostaat

De Netatmo Slimme Thermostaat wordt geleverd met een duidelijke handleiding en een gebruiksvriendelijke installatie-app die stapsgewijze instructies biedt om het apparaat binnen enkele minuten te installeren. U hoeft geen technische kennis te hebben om de thermostaat te installeren en te bedienen, en het kan snel worden geïnstalleerd zonder extra kosten. Bovendien heeft de thermostaat een intuïtieve gebruikersinterface waarmee u de temperatuur gemakkelijk kunt aanpassen en de energiebesparingsfuncties kunt instellen. Je kunt ook wekelijkse programma’s instellen en vervolgens je energieverbruik monitoren in grafieken. Dit maakt het een ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme thermostaat die gemakkelijk te gebruiken en te installeren is.

Reageert op weersvoorspellingen en dagelijkse routines

De Netatmo Slimme Thermostaat is ontworpen met slimme functies waarmee het apparaat kan leren van uw dagelijkse routines en deze informatie gebruikt om de temperatuur dienovereenkomstig aan te passen. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het handmatig aanpassen van de thermostaat om uw comfortniveau te behouden. De thermostaat zal automatisch de temperatuur in uw huis aanpassen op basis van uw routine, wat betekent dat u altijd een comfortabel klimaat in uw huis heeft.

Een ander slim kenmerk van de Netatmo Slimme Thermostaat is dat het apparaat kan reageren op de weersvoorspellingen en andere variabelen die van invloed kunnen zijn op de temperatuur in uw huis. Hierdoor kan de thermostaat de temperatuur automatisch aanpassen om energie te besparen en uw energierekening te verlagen. Dit kan resulteren in aanzienlijke besparingen op uw energierekening, waardoor de thermostaat zichzelf snel kan terugverdienen.

Inzicht in je energieverbruik met de Netatmo app

De Netatmo Slimme Thermostaat is ontworpen met een intuïtieve en gebruiksvriendelijke app waarmee u de thermostaat op afstand kunt bedienen. Met deze app kunt u de temperatuur in uw huis aanpassen vanaf uw smartphone of tablet, waar u ook bent. Dit is handig als u later thuiskomt dan verwacht of als u de temperatuur wilt aanpassen voordat u thuiskomt, zodat u in een comfortabel huis arriveert.

De app biedt ook handige functies zoals de mogelijkheid om de thermostaat te programmeren en aan te passen, waardoor u de controle heeft over uw energiegebruik en de temperatuur in uw huis. Dit betekent dat u de thermostaat kunt instellen om automatisch de temperatuur te verlagen wanneer u niet thuis bent en om de temperatuur weer te verhogen voordat u thuiskomt. Dit zorgt voor energiebesparing en verlaagt uw energierekening, terwijl u toch een comfortabel huis heeft.

Een andere handige functie van de Netatmo Slimme Thermostaat-app is de mogelijkheid om meerdere thermostaten in uw huis te bedienen. Als u meerdere zones of kamers heeft die u wilt regelen, kunt u meerdere thermostaten installeren en deze allemaal bedienen via dezelfde app. Dit biedt extra controle en gemak, waardoor u de temperatuur in uw huis nog nauwkeuriger kunt regelen.

Compatibiliteit
Geschikt voor type CV-ketel Aan/Uit
Geschikt voor merk CV-ketel ATAG | AWB | Bosch | Brink | Ferroli | Intergas | Itho Daalderop | Nefit | Remeha | Vaillant | Viessmann
Geschikt voor type verwarming CV-ketel
Geschikt voor vloerverwarming Ja
OpenTherm communicatie Nee
Bediening via mobiele app Ja
Smart Home Platform Apple HomeKit
Speciale functies
Programmamogelijkheden Dag
Zelflerend Ja
Aanwezigheidsdetectie Ja
Geofencing Ja
Geschikt voor zoneregeling Nee
Open raam detectie Nee
Verbindingsmogelijkheden
Kan zelfstandig met internet verbinden Ja
Wifi vereist Ja
Bluetooth vereist Nee
Montage en benodigdheden
Montage Vrijstaand
Voedingstype Batterij
Inclusief radiatorknoppen Nee
Verbinding tussen thermostaat en CV-ketel Draadloos
Betaalde diensten vereist Nee
Compatibel met Met apparaten in het ecosysteem van fabrikant

Afhankelijk van de cloud en extra modules

Een ander nadeel van de Netatmo Slimme Thermostaat is dat het apparaat alleen werkt als u verbonden bent met internet. Dit kan een probleem zijn als u een internetstoring heeft of als u in een gebied woont met een slechte internetverbinding. De Netatmo Slimme Thermostaat slaat alle gegevens op in de cloud en heeft geen lokale opslagmogelijkheden. Dit betekent dat als er een storing optreedt in uw internetverbinding, de thermostaat niet in staat is om te functioneren of om gegevens op te slaan totdat de verbinding is hersteld.

Hoewel de Netatmo Slimme Thermostaat kan worden uitgebreid met extra modules, kan het apparaat zonder deze modules beperkt zijn in zijn functionaliteit. Als u bijvoorbeeld alleen de thermostaat gebruikt en geen radiatorkranen hebt geïnstalleerd, kunt u de temperatuur niet regelen in afzonderlijke kamers of zones.

Waarom de Netatmo Slimme Thermostaat?

Al met al heeft de Netatmo Slimme Thermostaat zowel voordelen als nadelen. Het apparaat is gemakkelijk te installeren en te bedienen, heeft slimme functies die de temperatuur automatisch aanpassen op basis van uw dagelijkse routines en andere variabelen, en kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. De handige app biedt extra controle en gemak, waardoor het een ideale keuze is voor moderne huishoudens.

Aan de andere kant heeft de thermostaat enkele nadelen, zoals de vereiste internetverbinding en beperkte functies zonder extra modules. Desondanks blijft de Netatmo Slimme Thermostaat een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een slimme thermostaat die gemakkelijk te gebruiken is en de temperatuur in hun huis efficiënt en nauwkeurig kan regelen.