5 beste steelstofzuigers van 2024
de 5 beste steelstofzuigers van 2023

5 beste steelstofzuigers van 2024

Met de technologische vooruitgang die de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, zijn steelstofzuigers steeds krachtiger geworden. In 2024 zijn er veel opties voor stofzuigers, maar de 5 beste steelstofzuigers van 2024 staan bovenaan de lijst.

Top 5 cordless steelstofzuigers

1. Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/012. Rowenta X-Force Flex 11.60 RH98793. Samsung Jet 75 Pro4. Dyson Omni-Glide5. Dyson V11 Absolute
Geschikt voor vloertypeHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichtingJaJaNeeNeeNee
Volume opvang0,6 l0,9 l0,8 l0,2 l0,76 l
Maximaal geluidsniveau84 dB82 dB86 dB73 dB87 dB
Type uitblaasfilter  MicrofilterHEPA 13: 99,95% filteringAnti allergie filterAnti allergie filter
Maximale accu/batterijduur  70 min35 min60 min20 min60 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand28 min45 min6 min5 min5 min
Gewicht  2,7 kg2,99 kg2,81 kg1,9 kg3 kg

Als je op zoek bent naar een krachtige, stille en duurzame steelstofzuiger, dan zijn de 5 bovengenoemde stofzuigers een uitstekende keuze. Ze hebben allemaal krachtige motoren, een lange steel en verschillende intelligente technologieën die de zuigkracht automatisch aanpassen aan verschillende oppervlakken. Kortom, als je op zoek bent naar een stofzuiger die aan al je verwachtingen voldoet, dan zijn deze 5 stofzuigers een uitstekende keuze.

1. Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01

De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is een krachtige steelstofzuiger met een aantal unieke kenmerken. In deze tekst zullen we een opsomming geven van de voordelen en nadelen van deze stofzuiger.

Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01
 • Zuigen en dweilen
 • Inclusief haarfilter
 • Aanpasbare snelheid
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Amazon

Voordelen

 1. Lange accuduur: Met een accuduur van 70 minuten kun je met deze stofzuiger gemakkelijk de boven- en benedenverdieping in één keer stofzuigen.
 2. Led verlichte vloerzuigmond: De led verlichting op de zuigmond verbeterd het zicht op donkere plekken, zoals onder de bank en onder je bed. Dit maakt het gemakkelijker om alle vuil op te zuigen.
 3. PowerCyclone 10 motor: Deze motor is één van de meest krachtige motoren van Philips en zorgt voor een hogere zuigkracht dan andere steelstofzuigers.
 4. Eenvoudig te onderhouden: Het motorfilter is wasbaar en het display geeft aan wanneer het tijd is om het filter te reinigen of wanneer het uitblaasfilter vervangen moet worden. Dit maakt het gemakkelijk om de stofzuiger goed te onderhouden.

Nadelen

 1. Lawaaierig: Deze stofzuiger maakt met een geluidsniveau van 84 decibel zeer veel lawaai. Als je gevoelig bent voor lawaai of in een appartement woont, kan dit een nadeel zijn.
 2. Prijs: De Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 is een relatief duur apparaat. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, dan is dit wellicht niet de juiste stofzuiger voor jou.
 3. Alleen geschikt voor harde vloeren en lage tapijten: Deze stofzuiger is alleen geschikt voor harde vloeren en lage tapijten. Als je een stofzuiger zoekt die geschikt is voor hoogpolig tapijt, dan is deze stofzuiger wellicht niet de juiste keuze voor jou.
 4. Geen hepa-filter: Deze stofzuiger heeft geen hepa-filter, wat betekent dat het niet geschikt is voor mensen met allergieën. Als je allergisch bent voor stof, pollen of andere allergenen, kan het gebruik van een stofzuiger met een hepa-filter helpen om de lucht in je huis te verbeteren. Als dit voor jou een belangrijk overweging is bij het kiezen van een stofzuiger, dan is de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 wellicht niet de juiste keuze voor je.

Accessoires

 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Mini turboborstel
 • Kierenzuigmond
 • Flexibel verlengstuk
 • Zachte afstofborstel
 • Wandoplader
Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Stofzuiger geschikt voor Allergieën, Dierenharen
Mondstuk met LED-verlichting Ja
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,6 l
Maximaal geluidsniveau 84 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Microfilter
Maximale accu/batterijduur 70 min
Gemiddelde accuduur 70 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 28 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,7 kg
Breedte 26 cm
Diepte 22 cm
Hoogte 117 cm

In samenvatting biedt de Philips SpeedPro Max series 8000 XC8049/01 steelstofzuiger een aantal unieke kenmerken, zoals een lange accuduur en een krachtige motor. Hoewel het apparaat zeker zijn voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen om in overweging te nemen. Zo is het apparaat alleen geschikt voor harde vloeren en lage tapijten en kan het lawaaierig zijn. Bovendien heeft de stofzuiger geen hepa-filter, wat betekent dat het niet geschikt is voor mensen met allergieën. Als je op zoek bent naar een stofzuiger die aan al deze eisen voldoet, kan het verstandig zijn om naar alternatieven te kijken.

2. Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879

De Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 is een veelzijdige steelstofzuiger met een lange gebruiksduur en een ronddraaiende borstelharen vloerzuigmond om dierenharen te verwijderen. Het heeft ook een loskoppelbare kruimeldief en is geschikt voor verschillende vloertypen. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen en nadelen van deze hoogwaardige steelstofzuiger.

Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
 • Zuigen en dweilen
 • Inclusief haarfilter
 • Aanpasbare snelheid
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Voordelen

 1. Redelijk lange gebruiksduur van 45 minuten: Dit betekent dat je ononderbroken kunt stofzuigen zonder dat je tussentijds de stofzuiger hoeft op te laden. Dit is vooral handig voor mensen met een groot huis of voor wie veel stofzuigen moet doen.
 2. Stofopvangvolume van 0,9 liter: Het apparaat heeft een zeer grote opvangbak voor stof en vuil. Zo kun je lang doorstofzuigen zonder dat je de bak ondertussen hoeft te legen.
 3. Ronddraaiende borstelharen vloerzuigmond voor het verwijderen van dierenharen: De ronddraaiende borstelharen in de vloerzuigmond zijn een groot pluspunt, want hiermee verwijder je gemakkelijk dierenharen uit tapijt en andere oppervlakken. Dit is vooral handig voor mensen met huisdieren.
 4. Veelzijdig in gebruik dankzij loskoppelbare kruimeldief: De loskoppelbare kruimeldief is een handig accessoire dat je kunt gebruiken om kruimels en andere kleine rommel op te zuigen. Je kunt de kruimeldief gemakkelijk loskoppelen van de steel wanneer je hem nodig hebt, wat de stofzuiger veelzijdiger maakt in gebruik.

Nadelen

 1. Geluidsniveau van 82 decibel: De stofzuiger maakt met een geluidsniveau van 82 decibel zeer veel lawaai, wat voor sommige mensen wellicht storend kan zijn. Als je op zoek bent naar een stil apparaat, is deze stofzuiger misschien niet de beste keuze voor jou.
 2. Beperkte accuduur op hoogste stand: Hoewel de stofzuiger een gemiddelde accuduur van 35 minuten heeft, is de maximale accuduur op hoogste stand slechts 45 minuten. Dit betekent dat je na 45 minuten stofzuigen de stofzuiger weer op moet laden. Als je op zoek bent naar een stofzuiger met een langere accuduur op hoogste stand, kan het verstandig zijn om een andere stofzuiger te overwegen.
 3. Geen HEPA-filter: De stofzuiger is niet uitgerust met een HEPA-filter, wat betekent dat het minder geschikt is voor mensen met allergieën of astma. Als je op zoek bent naar een stofzuiger met een HEPA-filter, is deze stofzuiger misschien niet de beste keuze voor jou.

Accessoires

 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Kierenzuigmond
 • Meubelzuigmond
 • Mini turboborstel
 • Filter
 • Wandoplader
Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Stofzuiger geschikt voor Allergieën, Dierenharen
Mondstuk met LED -verlichting Ja
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,9 l
Maximaal geluidsniveau 82 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter
Gemiddelde accuduur 35 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 45 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,99 kg
Breedte 27,4 cm
Diepte 25,1 cm
Hoogte 115 cm

Ondanks de enkele nadelen, is de Rowenta X-Force Flex 11.60 RH9879 een krachtige en veelzijdige steelstofzuiger met een lange gebruiksduur en een ronddraaiende borstelharen vloerzuigmond om dierenharen te verwijderen. Als je op zoek bent naar een stofzuiger die gemakkelijk de meeste huishoudelijke taken kan aan, dan kan deze stofzuiger een goede keuze voor jou zijn. Als je echter op zoek bent naar een stofzuiger met een langere accuduur op hoogste stand, of als je allergieën of astma hebt, dan kan het verstandig zijn om een andere stofzuiger te overwegen.

3. Samsung Jet 75 Pro

De Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger is een krachtige stofzuiger met een vermogen van 750 watt en een zuigkracht van 20 kPa. Het apparaat is voorzien van een flexibele steel, zodat je makkelijk onder meubels kunt stofzuigen. Het heeft ook een LED-verlichting aan de voorkant, zodat je goed kunt zien wat je stofzuigt. Daarnaast heeft het apparaat een HEPA 13-filter dat fijne stofdeeltjes en allergieën tegenhoudt. Hieronder zullen we de voordelen en nadelen van de Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger opsommen.

Samsung Jet 75 Pro
 • Zuigen en dweilen
 • Inclusief haarfilter
 • Aanpasbare snelheid
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Voordelen

 1. Sterk vermogen van 200 watt: Dit zorgt ervoor dat het apparaat in staat is om zelfs het hardnekkigste vuil te verwijderen.
 2. Flexibele steel: Dit maakt het apparaat gemakkelijk om onder meubels te stofzuigen en in moeilijk bereikbare hoeken te komen.
 3. LED-verlichting: Dit is handig voor als je in donkere hoeken of onder meubels stofzuigt, zodat je alles goed kunt zien.
 4. HEPA 13-filter: Dit filter houdt fijne stofdeeltjes en allergieën tegen, wat handig is voor mensen met allergieën.
 5. Grote stofopvangbak: de Samsung Jet 75 Pro heeft een flinke opvangbak van maar liefst 0,8 liter. Het apparaat is dan wel wat zwaar, maar hoeft minder vaak geleegd te worden.

Nadelen

 1. Prijs: De Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger is misschien wel wat duurder dan sommige andere stofzuigers op de markt.
 2. Gewicht: Met een gewicht van 2,81 kilogram is het apparaat wat zwaarder dan sommige andere stofzuigers, wat het minder gemakkelijk maakt om te dragen. Als u moeite heeft met tillen, kan dit een belemmering vormen.
 3. Geluid: Sommige gebruikers hebben gemeld dat de Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger wat luid kan zijn tijdens het gebruik. Dit kan voor sommige mensen storend zijn.

Accessoires

 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Mini turboborstel
 • Zachte afstofborstel
 • Kierenzuigmond
 • Borstel voor bovenop
 • Boenzuigmond
 • Wegwerppad (2x)
 • Wasbare microvezelpad
 • Wandoplader
Samsung Jet 75 Pro
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Ja
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,8 l
Maximaal geluidsniveau 86 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter HEPA 13: 99,95% filtering
Maximale accu/batterijduur 60 min
Gemiddelde accuduur 60 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 6 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,81 kg
Materiaal Kunststof, Metaal
Materiaal wielen Rubber
Breedte 25 cm
Diepte 21,5 cm
Hoogte 113,6 cm
Kleur Grijs

In samenvatting biedt de Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger een aantal handige functies, zoals een sterke motor, een flexibele steel, LED-verlichting en een HEPA 13-filter. Hoewel het apparaat enkele voordelen heeft, kan het wat duurder zijn dan sommige andere stofzuigers en sommige gebruikers hebben gemeld dat het wat luid kan zijn. Ook is het niet de lichtste stofzuiger om te hanteren, maar u krijgt er wel een zeer grote opvangbak voor terug.

4. Dyson Omni-glide

De Dyson Omni-glide steelstofzuiger is een innovatief apparaat dat speciaal is ontworpen om gemakkelijk over gladde vloeren te glijden, zoals houten vloeren of tegels. In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen van de Dyson Omni-glide bespreken om u te helpen bepalen of het de juiste stofzuiger is voor uw behoeften.

Dyson Omni-glide
 • Zuigen en dweilen
 • Inclusief haarfilter
 • Aanpasbare snelheid
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Amazon

Voordelen

 1. Krachtig: De Dyson Omni-glide is een zeer krachtige stofzuiger met een motorvermogen van maximaal 230 watt. Het is gemakkelijk in staat om zelfs de fijnste stofdeeltjes en haren op te zuigen. Dit is vooral handig voor mensen met huisdieren, aangezien de stofzuiger in staat is om de haren van dieren efficiënt op te zuigen.
 2. Verschillende zuigstanden: De stofzuiger heeft meerdere zuigstanden voor verschillende typen vloeren. Of het nu gaat om tapijt of harde vloeren, de Dyson Omni-glide heeft een zuigstand om aan alle behoeften te voldoen.
 3. Draaibare zuigmond: Een van de unieke kenmerken van de Dyson Omni-glide is de draaibare zuigmond. Dit maakt het gemakkelijk om onder meubels en in moeilijk bereikbare hoeken te stofzuigen zonder dat je hoeft te bukken of je rug te belasten.
 4. Lichtgewicht: met een gewicht van maar 1,9 kilogram houdt u het gemakkelijk lang vol om met de Dyson te stofzuigen. Ook voor mensen met rugklachten is dit een goede optie.

Nadelen

 1. Prijs: De Dyson Omni-glide is een prijzige stofzuiger. Als u op zoek bent naar een goedkopere optie, is dit misschien niet de beste keuze voor u.
 2. Door zijn kleine mondopening is de Dyson Omni-glide ongeschikt voor opzuigen van grove vuildeeltjes, zoals stukken papier of grote etensresten. Als u regelmatig met dit soort vuildeeltjes te maken heeft, is de stofzuiger misschien niet geschikt.
 3. Beperkte batterijduur: De Dyson Omni-glide steelstofzuiger heeft een beperkte batterijduur van ongeveer 20 minuten, wat betekent dat je de stofzuiger regelmatig moet opladen als je een groot gebied wilt stofzuigen. Voordeel is wel dat hij in deze 20 minuten veel kracht zet waardoor u minder tijd nodig heeft om te stofzuigen.
 4. Stofopvangcapaciteit: Hoewel het apparaat een goede zuigkracht heeft, heeft het slechts een stofopvangcapaciteit van 0,2 liter. Dit betekent dat je vaker de stofopvangbak moet legen.

Accessoires

 • Zuigmond
 • Parketborstel
 • Kierenzuigmond
 • 2-in-1 accessoire (meubelzuigmond & zachte afstofborstel)
 • Mini turboborstel
 • Wandclip
Dyson Omni-glide
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,2 l
Maximaal geluidsniveau 73 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Anti allergie filter
Maximale accu/batterijduur 20 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 5 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 1,9 kg
Breedte 9,2 cm
Diepte 20,8 cm
Hoogte 107,7 cm

De Dyson Omni-glide steelstofzuiger is dus een cordless stofzuiger met krachtig zuigvermogen en verschillende zuigstanden. Het heeft een draaibare zuigmond, wat het gemakkelijk maakt om onder meubels en in moeilijk bereikbare hoeken te stofzuigen. Het apparaat heeft een hoge prijs en kan zwaar zijn om lange tijd te gebruiken. Het heeft ook een beperkte batterijduur en moet regelmatig worden opgeladen. Al met al biedt de Dyson Omni-glide steelstofzuiger krachtige prestaties en een innovatief ontwerp, maar het is belangrijk om rekening te houden met deze nadelen voordat je besluit om het aan te schaffen.

5. Dyson V11 Absolute

De Dyson V11 Absolute is een efficiënte stofzuiger met verschillende opzuigvermogens en automatische vermogensaanpassing. Het heeft een LCD-scherm en is duurder dan sommige andere opties, maar absoluut van hoge kwaliteit.

Dyson V11 Absolute
 • Zuigen en dweilen
 • Inclusief haarfilter
 • Aanpasbare snelheid
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk bij Amazon

Voordelen

 1. Krachtig: De Dyson V11 Absolute heeft een vermogen van ongeveer 185 watt. Dat is een behoorlijke zuigkracht waarmee je zelfs het koppigste vuil verwijderd.
 2. Efficiënt: Dankzij de intelligente sensor die in het apparaat is ingebouwd, past de zuigkracht zich automatisch aan aan de vloer die je aan het reinigen bent. Dit betekent dat je minder tijd hoeft te besteden aan het stofzuigen van een bepaalde ruimte.
 3. Slim LCD-scherm: Het LCD-scherm van de Dyson V11 Absolute toont relevante informatie over het apparaat, zoals de resterende batterijduur en de systeemprestaties. Het scherm maakt het gemakkelijk om te zien hoe het apparaat presteert en of er eventuele problemen zijn.
 4. Lange batterijduur: De Dyson V11 Absolute heeft een batterijduur van tot wel 60 minuten, wat betekent dat je meerdere ruimtes kunt stofzuigen voordat je het apparaat opnieuw moet opladen.
 5. Verschillende modi: Het apparaat heeft verschillende modi, waaronder een “boost”-modus voor extra krachtige reiniging en een “ecologisch”-modus voor energiebesparing.

Nadelen

 1. Prijzig: De Dyson V11 Absolute is een van de duurdere stofzuigers op de markt, wat betekent dat het niet voor iedereen betaalbaar is.
 2. Lawaai: Zoals met veel stofzuigers, kan de Dyson V11 Absolute lawaai maken tijdens het gebruik. Dit is vooral het geval in de boost-modus. Dit kan storend zijn voor mensen die gevoelig zijn voor lawaai of voor degenen die in een appartement wonen en rekening moeten houden met de buren.
 3. Beperkte batterijduur in “boost”-modus: Hoewel de Dyson V11 Absolute een batterijduur van tot wel 60 minuten heeft, kan deze duur afnemen als je de “boost”-modus gebruikt, die extra krachtige reiniging biedt. Dit kan betekenen dat je het apparaat vaker op moet laden als je de “boost”-modus vaak gebruikt.

Accessoires

 • Zuigmond met anti-klittechnologie
 • Parketborstel
 • Kierenzuigmond
 • 2-in-1 accessoire (meubelzuigmond & zachte afstofborstel)
 • Mini turboborstel
 • Accessoire voor moeilijk bereikbare plekken
 • Accessoireklem voor stofzuigerbuis
 • Muuroplaadstation
Dyson V11 Absolute
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Stofzuiger geschikt voor Allergieën, Dierenharen
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,76 l
Maximaal geluidsniveau 87 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Anti allergie filter
Maximale accu/batterijduur 60 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 5 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 3 kg
Breedte 26,1 cm
Diepte 25 cm
Hoogte 128,6 cm

In het algemeen zijn de voordelen van de Dyson V11 Absolute steelstofzuiger echter groter dan de nadelen. Als u op zoek bent naar een geavanceerde stofzuiger met verschillende opzuigvermogens, dan kan de Dyson V11 een goede keuze zijn.