5 beste steelstofzuigers voor hoogpolig tapijt
de vijf beste steelstofzuigers voor hoogpolig tapijt

5 beste steelstofzuigers voor hoogpolig tapijt

Steelstofzuigers zijn een geweldige optie voor hoogpolig tapijt. Dit soort tapijt kan moeilijk zijn om te reinigen met een gewone stofzuiger, omdat de haren van het tapijt vaak te lang zijn en de stofzuiger niet goed in staat is om ze op te zuigen. Daarom zijn steelstofzuigers een goede oplossing voor het reinigen van hoogpolig tapijt. Maar hoe kies je de beste uit? Wij leggen je precies uit waar je op moet letten en wat momenteel de beste opties op de markt zijn.

Een krachtige steelstofzuiger

Er zijn een aantal belangrijke dingen om te overwegen bij het kiezen van een steelstofzuiger voor hoogpolig tapijt. Ten eerste moet de stofzuiger over een krachtige motor beschikken om ervoor te zorgen dat het tapijt grondig wordt schoongemaakt. Daarnaast is het belangrijk om te zoeken naar een stofzuiger met een hoog zuigvermogen, zodat het tapijt grondig wordt opgezogen en alle vuil en stof verwijderd wordt. Hoogpolig tapijt vraagt om een stofzuiger met een krachtige zuigkracht, vooral als je een huis hebt met huisdieren, omdat deze soort tapijt vaak meer stof en haren bevat. Zorg ervoor dat de stofzuiger die je kiest een hoge zuigkracht heeft, zodat je gemakkelijk al het stof en de haren van je tapijt kunt verwijderen.

De juiste borstels

Een van de belangrijkste accessoires voor het reinigen van hoogpolig tapijt zijn borstels. Kijk of de stofzuiger die je overweegt een speciale borstel heeft voor hoogpolig tapijt, zoals een turboborstel of een borstel met ronddraaiende koppen of speciale rollers voor hoogpolig tapijt. Dit zorgt ervoor dat het tapijt niet beschadigd raakt tijdens het reinigen en dat het tapijt grondig wordt schoongemaakt.

Steelstofzuigers met LED verlichting

Veel stofzuigers voor hoogpolig tapijt zijn uitgerust met LED verlichting aan de vloerzuigmond. Dit kan erg handig zijn, vooral als je vaak onder meubels stofzuigt of in donkere ruimtes, omdat het je helpt om beter te zien waar je aan het stofzuigen bent. Zeker met hoogpolig tapijt is verlichting handig, zodat je goed tussen de haren kunt kijken en schoonmaken.

Geautomatiseerde zuigkracht

Sommige stofzuigers beschikken over een automatische functie waarbij de zuigkracht zich aanpast aan het vloertype. Hierdoor hoef je niet zelf de zuigkracht te veranderen wanneer je van harde vloeren naar hoogpolig tapijt gaat, dit scheelt tijd en moeite.

De top 5 steelstofzuigers voor tapijt

Er zijn ook enkele specifieke merken en modellen van steelstofzuigers die bekend staan om hun uitstekende prestaties op hoogpolig tapijt. Zoek bijvoorbeeld naar stofzuigers van merken zoals Dyson, Samsung en AEG, die allemaal bekend staan om hun krachtige zuigkracht en hun capaciteit om grondig te reinigen zonder het tapijt te beschadigen. Wij hebben voor jou de top 5 beste steelstofzuigers voor hoogpolig tapijt op een rij gezet, om de keuze een stuk makkelijker te maken.

Samsung Jet 75 ProDyson V8 AbsoluteSamsung Jet 90 MultiBosch Unlimited 7 BBS712AAEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE
Geschikt voor vloertypeHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijtHarde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichtingNeeNeeNeeNeeJa
Volume opvang0,8 l0,54 l0,8 l0,3 l0,4 l
Maximaal geluidsniveau86 dB75 dB86 dB85 dB79 dB
Type uitblaasfilter  HEPA 13: 99,95% filteringAnti allergie filterHEPA 13: 99,95% filteringAircleanMicrofilter
Maximale accu/batterijduur  60 min40 min60 min30 min35 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand6 min7 min6 min10 min6 min
Gewicht  2,81 kg2,63 kg2,74 kg2,3 kg2,88 kg

1. Samsung Jet 75 Pro

De Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger is een goede keuze voor mensen met hoogpolig tapijt in hun huis vanwege zijn krachtige zuigkracht en veelzijdigheid. Met de roterende vloerzuigmond kun je je tapijten grondig reinigen en je harde vloeren dweilen. De steelstofzuiger is ook gemakkelijk om te veranderen in een kruimelzuiger dankzij de los te koppelen mini turboborstel of meubelzuigmond. De accu heeft een lange levensduur van ongeveer een uur, zodat je zonder onderbrekingen kunt stofzuigen. Bovendien heeft de stofzuiger een boenfunctie dankzij de speciale vloerzuigmond met roterende pads die je onder de kraan nat kunt maken.

Samsung Jet 75 Pro
 • Voor alle vloeren en tapijten
 • HEPA 13 filter
 • Grote stofopvang
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Er zijn echter enkele minpunten om in overweging te nemen voordat je besluit om de Samsung Jet 75 Pro te kopen. Zo maakt de stofzuiger met een geluid van 86 decibel relatief veel geluid, wat voor sommige mensen een probleem kan zijn. Bovendien wordt er geen speciale parketborstel meegeleverd voor het stofzuigen van kwetsbare vloeren, hoewel je deze wel kunt boenen met de microvezelpads.

Accessoires
 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Mini turboborstel
 • Zachte afstofborstel
 • Kierenzuigmond
 • Borstel voor bovenop
 • Boenzuigmond
 • Wegwerppad (2x)
 • Wasbare microvezelpad
 • Wandoplader

Al met al biedt de Samsung Jet 75 Pro steelstofzuiger een krachtige en veelzijdige oplossing voor het reinigen van hoogpolig tapijt. Met zijn roterende vloerzuigmond, vele accessoires en lange accuduur is het een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een efficiënte manier om hun tapijten te reinigen.

Samsung Jet 75 Pro
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geïntegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Ja
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,8 l
Maximaal geluidsniveau 86 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter HEPA 13: 99,95% filtering
Maximale accu/batterijduur 60 min
Gemiddelde accuduur 60 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 6 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,81 kg
Breedte 25 cm
Diepte 21,5 cm
Hoogte 113,6 cm

2. Samsung Jet 90 Multi

De Samsung Jet 90 Multi steelstofzuiger is een uitstekende keuze voor het stofzuigen van hoogpolig tapijt dankzij een aantal unieke eigenschappen. Ten eerste is de stofzuiger voorzien van een ronddraaiende borstelharen in de vloerzuigmond, wat ervoor zorgt dat dierenharen moeiteloos verwijderd worden. Dit maakt het stofzuigen van hoogpolig tapijt een eitje.

Samsung Jet 90 Multi
 • Lange accuduur
 • HEPA 13 filter
 • Grote stofopvang
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Verder beschikt de stofzuiger over een multi-cycloon systeem, waardoor de zuigkracht behouden blijft zelfs als de stofbak vol is. Hierdoor hoef je minder vaak de stofbak te legen en kun je met de stofzuiger langer achter elkaar doorwerken.

Een ander voordeel van de Samsung Jet 90 Multi is het geavanceerde oplaadstation. Hiermee kun je de stofzuiger netjes opbergen en heb je altijd een volledig opgeladen apparaat bij de hand. Ook is het een echte blikvanger in je woonkamer.

Daarnaast is de Samsung Jet 90 Multi voorzien van een overzichtelijk LCD display waarop je alle informatie over het stofzuigen kunt aflezen. Het meerlaagse filtersysteem filtert tot 99,999% voor een frisse uitblaaslucht. Dit maakt de stofzuiger geschikt voor mensen met allergieën.

Echter, de Samsung Jet 90 Multi is niet geschikt voor het stofzuigen van kwetsbare harde vloeren omdat het niet met een Parketborstel geleverd wordt.

Accessoires
 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Mini turboborstel
 • Kierenzuigmond
 • 2-in-1 accessoire (meubelzuigmond & zachte afstofborstel)
 • Borstel voor bovenop
 • Geavanceerd oplaadstation

In samenvatting is de Samsung Jet 90 Multi een uitstekende keuze voor het stofzuigen van hoogpolig tapijt dankzij zijn unieke eigenschappen zoals de ronddraaiende borstelharen in de vloerzuigmond, multi-cycloon systeem en geavanceerde oplaadstation. Hierdoor is het stofzuigen van dierenharen moeiteloos en behoudt de steelstofzuiger zijn zuigkracht als de stofbak vol is. Dit wordt ondersteund door een overzichtelijk LCD display en een meerlaags filtersysteem dat voor een frisse uitblaaslucht zorgt.

Samsung Jet 90 Multi
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,8 l
Maximaal geluidsniveau 86 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter HEPA 13: 99,95% filtering
Maximale accu/batterijduur 60 min
Gemiddelde accuduur 60 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 6 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,74 kg
Breedte 25 cm
Diepte 21,5 cm
Hoogte 113,6 cm

3. Dyson V8 Absolute

De Dyson V8 Absolute steelstofzuiger is een prima keuze voor hoogpolig tapijt met zijn krachtige V8 motor, de ronddraaiende borstelharen in de vloerzuigmond en de turbostand. Deze stofzuiger heeft een lange accuduur van 40 minuten op de normale stand, wat betekent dat je genoeg tijd hebt om je hele huis te stofzuigen. Bovendien is hij geschikt voor het verwijderen van dierenharen, dankzij de borstels van de turboborstel. De parketborstel beschermt je houten vloeren tegen krassen tijdens het stofzuigen.

Dyson V8 Absolute
 • Voor alle vloeren en tapijten
 • Veel accessoires en opzetstukken
 • Lichtgewicht stofzuiger
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Overigens is de Dyson V8 Absolute niet alleen geschikt voor hoogpolig tapijt, maar ook voor harde vloeren en laagpolig tapijt. Hij heeft een 2-in-1 accessoire (meubelzuigmond en zachte afstofborstel) en een accessoire voor moeilijk bereikbare plekken, zodat je ook moeilijk bereikbare hoeken en hoge plaatsen kunt stofzuigen. Hij is ook geschikt voor mensen met allergieën dankzij het anti-allergie filter.         

Een nadeel is dat de turbostand erg veel energie van de accu vraagt, waardoor de accu maar 7 minuten meegaat als je deze stand inschakelt. Dit betekent dat je de turbostand misschien alleen moet gebruiken voor specifieke oppervlakken of vlekken.

Accessoires
 • Zuigmond met anti-klittechnologie
 • Parketborstel
 • Kierenzuigmond
 • 2-in-1 accessoire (meubelzuigmond & zachte afstofborstel)
 • Mini turboborstel
 • Accessoire voor moeilijk bereikbare plekken
 • Muuroplaadstation
 • Oplader

Om samen te vatten: de Dyson V8 Absolute steelstofzuiger is een uitstekende keuze voor het stofzuigen van hoogpolig tapijt dankzij zijn krachtige motor, speciale borstels voor het verwijderen van dierenharen en de optie om hogere zuigkracht in te schakelen voor extra moeilijke vlekken. Hoewel de accuduur iets korter is als je deze hogere zuigkracht gebruikt, heb je nog steeds genoeg tijd om je tapijt grondig schoon te maken. Bovendien is de Dyson V8 Absolute ook geschikt voor andere soorten vloeren, heeft het handige accessoires om moeilijk bereikbare plekken te stofzuigen en is het filter speciaal ontworpen om allergieën te verminderen. Al met al is de Dyson V8 Absolute een veelzijdige en krachtige stofzuiger die zowel gemakkelijk in gebruik als duurzaam is.

Dyson V8 Absolute
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,54 l
Maximaal geluidsniveau 75 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Anti allergie filter
Maximale accu/batterijduur 40 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 7 min
Wandoplader Ja
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,63 kg
Breedte 25 cm
Diepte 22,4 cm
Hoogte 124,4 cm

4. AEG AP81A25COM 8000 Ultimate

De AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE steelstofzuiger is een goede keuze voor het reinigen van hoogpolig tapijt vanwege zijn vele functionaliteiten die speciaal gericht zijn op het verwijderen van dierenharen en stof uit hoogpolige tapijten.

AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE
 • Inclusief LED-verlichting
 • Geschikt voor alle vloeren
 • Relatief stil
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com

Een groot pluspunt is de parket- en turboborstel die wordt meegeleverd. Deze borstel is ideaal voor het verwijderen van dierenharen en stof uit hoogpolige tapijten. Ook wordt er een mini turboborstel meegeleverd, die gemakkelijk dierenharen van bekleed meubilair verwijdert, zoals een bank of stoel.

Daarnaast beschikt de vloerzuigmond over led verlichting, wat ervoor zorgt dat je zelfs op donkere plekken, zoals onder de bank en onder je bed, alles goed kunt zien en reinigen. De stofzuiger heeft ook een automatische functie waardoor de zuigkracht zich automatisch aanpast wanneer je van harde vloeren naar hoogpolig tapijt gaat, dat maakt het gebruik nog eenvoudiger.

Accessoires
 • Gemotoriseerde combizuigmond
 • Parketborstel
 • Mini turboborstel
 • Kierenzuigmond
 • Zachte afstofborstel (2x)
 • Borstel voor bovenop
 • Verstelbaar tussenstuk
 • Oplaadstation

Het enige minpunt is dat de steelstofzuiger behoort tot de meest luide stofzuigers met een geluidsniveau van 79 decibel. Toch, als je geen probleem hebt met wat lawaai en veel waarde hecht aan een goede zuigkracht voor hoogpolig tapijt, dan is de AEG AP81A25COM 8000 ULTIMATE steelstofzuiger een geweldige keuze.

AEG AP81A25COM 8000 Ultimate
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Ja
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,4 l
Maximaal geluidsniveau 79 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Microfilter
Maximale accu/batterijduur 35 min
Gemiddelde accuduur 35 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 6 min
Wandoplader Nee
Indicator van batterij-niveau Ja
Gewicht 2,88 kg

5. Bosch Unlimited 7 BBS712A

De Bosch Unlimited 7 BBS712A is een zeer krachtige steelstofzuiger met diverse functies die hem geschikt maken voor het reinigen van hoogpolig tapijt. Een groot pluspunt is de extra accu die geleverd wordt, waardoor de accuduur verdubbeld wordt van 40 naar 80 minuten. Dit betekent dat je langer kunt stofzuigen zonder tussentijds te hoeven opladen.

Bosch Unlimited 7 BBS712A
 • 2 accu’s meegeleverd
 • Lichtgewicht stofzuiger
 • Geschikt voor alle vloeren
4,6 Zeer goed
Bekijk bij Coolblue Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

De vloerzuigmond beschikt over ronddraaiende borstelharen die ervoor zorgen dat dierenharen moeiteloos verwijderd worden. Hierdoor is deze stofzuiger perfect voor huizen met huisdieren. Verder beschikt de stofzuiger over een flexibele stang die je ombuigt waardoor je extra gemakkelijk onder je bankstel kunt stofzuigen. Door de led verlichting op de vloerzuigmond kun je ook op donkere plekken geen vuiltje over het hoofd zien.

Daarnaast kun je de steelstofzuiger voor meer dan alleen het stofzuigen van de vloer gebruiken dankzij het arsenaal aan meegeleverde accessoires. Zo wordt er een zachte afstofborstel voor kwetsbare oppervlakken, toetsenbordzuigmond en matrasborstel meegeleverd.

Accessoires
 • Combinatieaccessoire (meubelzuigmond & zachte afstofborstel)
 • Matrasborstel
 • Kierenzuigmond
 • Extra accu

Een minpunt is dat de steelstofzuiger behoort tot de meest luide stofzuigers met een geluidsniveau van 85 decibel. Toch, als je geen probleem hebt met wat lawaai en veel waarde hecht aan een goede zuigkracht voor hoogpolig tapijt, dan is de Bosch Unlimited 7 BBS712A een uitstekende keuze.     

Bosch Unlimited 7 BBS712A
Garantie 2 jaar
Geschikt voor vloertype Harde vloeren, Hoogpolig tapijt, Houten vloeren, Laagpolig tapijt
Mondstuk met LED-verlichting Nee
Geintegreerde kruimeldief Ja
Dweilfunctie Nee
Turbo Power Functie Ja
Volume opvang 0,3 l
Maximaal geluidsniveau 85 dB
Regelbare zuigkracht Ja
Motorfilter Ja
Uitblaasfilter Ja
Type uitblaasfilter Airclean
Maximale accu/batterijduur 30 min
Gemiddelde accuduur 30 min
Maximale accu/batterijduur op hoogste stand (uur) 10 min
Wandoplader Indicator van batterij-niveau
Aantal meegeleverde batterijen/accu’s 2
Gewicht 2,3 kg
Breedte 20 cm
Diepte 26,3 cm
Hoogte 122 cm
Kleur Zilver