De 5 beste elektrische kachels: duurzaam en krachtig
beste elektrische kachel

De 5 beste elektrische kachels: duurzaam en krachtig

Zoek je naar de beste elektrische kachel voor in huis? Je doet er goed aan om de verschillende soorten en merken met elkaar te vergelijken. Niet alleen heeft de ene elektrische kachel een hoger vermogen dan de ander, veel kachels beschikken ook nog eens over allerlei handige functies die je niet wilt missen. Denk hierbij aan automatisch uitschakelen, overhittingsbeveiliging en uitgesteld starten. Daarnaast wil je natuurlijk niet te veel betalen voor een beetje warmte en een zo energiezuinig mogelijke keuze maken. Wij hebben het voorwerk voor je gedaan en laten je graag kennismaken met de 5 beste elektrische kachels van dit moment.

Euromac CK2003T

De Euromac CK2003T is een elektrische convectorkachel die opvalt in zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid. Deze kachel is speciaal ontworpen om te dienen als bijverwarming voor ruimtes tot 30m². Dankzij zijn thermostaat en turbostand kan de kachel ruimtes snel verwarmen, wat vooral handig is tijdens de koudere dagen. Verken grondiger en onthul de voordelen en mogelijkheden van deze elektrische kachel.

Eurom CK2003T elektrische kachel
 • 2000 Watt vermogen
 • Dient ook als ventilator
 • Verplaatsbaar
3,9 Goed
Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Elektrische kachel

Het handige formaat van 11,2 x 54,5 x 35 cm en het lichte gewicht van 2,6 kg zorgen ervoor dat de kachel eenvoudig verplaatst kan worden naar verschillende ruimtes in huis. Bovendien is het apparaat niet alleen beperkt tot koude dagen. De kachel beschikt ook over een koele functie, wat betekent dat hij tijdens warmere dagen ook een toegevoegde waarde kan hebben door als ventilator te functioneren. Hiermee verdient de mobiele elektrische kachel eigenlijk een vast plekje in huis.

Het vermogen en de voedingsspanning

De kachel is ontworpen voor een voedingsspanning van 220 – 240 V / 50 Hz, wat gangbaar is voor de meeste huishoudelijke apparaten in Europa. Met een indrukwekkend maximaal vermogen van 2.000 Watt, biedt de Eurom CK2003T niet alleen snel opwarming, maar ook een consistente en betrouwbare warmteafgifte. Dit vermogen is met name belangrijk in de koude maanden, wanneer snelle en efficiënte verwarming essentieel is. Zelfs in grotere ruimtes of ruimtes die doorgaans moeilijk te verwarmen zijn, kan deze kachel de temperatuur aanzienlijk en comfortabel verhogen. Het feit dat gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende warmtestanden – 750, 1.250 en 2.000 Watt – betekent ook dat je de flexibiliteit hebt om het energieverbruik aan te passen aan jouw specifieke behoeften, afhankelijk van het weer en de grootte van de ruimte.

Functies en warmtestanden

Gebruikers hebben verschillende instelmogelijkheden met de CK2003T: van koele ventilatie tot drie warmtestanden van 750, 1.250 en 2.000 Watt. Voor de koelere dagen of nachten waarbij een lichte warmte welkom is, is de stand van 750 Watt een subtiele optie, die zachtjes de ruimte opwarmt zonder overweldigend te zijn. Als de temperaturen verder dalen en je meer warmte nodig hebt, kun je kiezen voor de stand van 1.250 Watt. Dit medium niveau is perfect voor die typische herfst- of vroege lentedagen.

Een van de meest unieke functies is de koele ventilatiemodus. Deze stand is ideaal voor die momenten waarop je geen extra warmte nodig hebt, maar wel de lucht in een kamer wilt laten circuleren, zoals op een milde dag of wanneer je wilt dat frisse lucht zich sneller verspreidt. Het biedt een comfortabele bries zonder de temperatuur aanzienlijk te verhogen.

 • Drie warmtestanden
 • Koele ventilatiemodus
 • Verplaatsbaar en lichtgewicht
 • Ook voor wandmontage

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid staat centraal in het ontwerp en de functie van de Eurom CK2003T. De ontwikkelaars hebben duidelijk erkend dat, terwijl warmte en comfort essentieel zijn, de veiligheid van de gebruiker en zijn omgeving altijd de hoogste prioriteit moet hebben. Het apparaat is daarom voorzien van diverse beveiligingsfuncties. De oververhittingsbeveiliging zorgt ervoor dat de kachel automatisch uitschakelt als een onveilige temperatuur wordt gedetecteerd, waardoor het risico op brand of schade aan het apparaat zelf wordt geminimaliseerd.

Daarnaast is er de valbeveiliging, een cruciale functie voor een draagbaar apparaat. Mocht de kachel onverhoopt omgestoten worden, dan schakelt deze functie het apparaat onmiddellijk uit om ongelukken te voorkomen. De omvalbeveiliging biedt een extra laag bescherming door te detecteren wanneer het apparaat uit balans raakt, wat kan voorkomen bij ongelijke vloeren of als het per ongeluk wordt aangestoten.

Ondanks deze geavanceerde veiligheidsfuncties is het van cruciaal belang dat gebruikers ook hun eigen voorzorgsmaatregelen nemen. Daarom wordt sterk aangeraden de kachel niet buiten of in zeer kleine ruimtes van minder dan 15 m³ te gebruiken. Dergelijke omstandigheden kunnen leiden tot inefficiënte werking of zelfs veiligheidsrisico’s.

Eurom Safe-T-Convect

De Eurom Safe-T-Convect 2400 is een convectorkachel die ontworpen is om een consistent warmteniveau te bieden. Met een solide vermogen en diverse functies is deze kachel geschikt voor het verwarmen van middelgrote ruimtes. Het is een praktische keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare warmtebron tijdens koudere periodes. Duik in de specificaties en zie zelf wat deze elektrische verwarming allemaal kan doen.

Eurom Safe-T-Convect
 • 2400 Watt vermogen
 • Automatisch uitschakelen
 • Afstandsbediening
4,4 Zeer goed
Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Convectiekachel

De Eurom Safe-T-Convect 2400 valt onder het type convectorkachel. Dit type kachel is bedoeld om lucht in een ruimte gelijkmatig te verwarmen door convectiestromen. De Safe-T-Convect is een model dat zowel functionaliteit als esthetiek combineert, met een kleurstelling die als ‘multicolor’ wordt omschreven, waardoor het zich onderscheidt van traditionele en eentonige kachels.

Het vermogen en de voedingsspanning

De Eurom Safe-T-Convect 2400 is meer dan alleen een standaard convectorkachel. Met een indrukwekkend vermogen van 2400 Watt is deze kachel in staat om effectief ruimtes tot 90 m³ te verwarmen. Dit betekent dat het niet alleen geschikt is voor kleinere ruimtes, maar ook voor middelgrote kamers en leefruimtes, waar consistentie in warmte een vereiste is. Hoewel de specifieke voedingsspanning voor dit model niet expliciet is vermeld, is het gebruikelijk voor dergelijke apparaten om te opereren binnen een voedingsspanningsbereik van ongeveer 220-240 V / 50 Hz. Hierdoor is het compatibel met de meeste huishoudelijke elektrische systemen, wat verdere flexibiliteit in het gebruik verzekert.

Functies en warmtestanden

De kachel biedt gebruikers verschillende instelmogelijkheden. Er zijn drie warmtestanden beschikbaar, waardoor men flexibiliteit heeft in het aanpassen van de warmte-intensiteit naar wens. Een ander belangrijk kenmerk van dit model is de aanwezigheid van een LCD-display, waarmee gebruikers eenvoudig de huidige instellingen en status kunnen aflezen. De Safe-T-Convect is ook uitgerust met een timerfunctie, zodat je kunt instellen wanneer de kachel in- of uitgeschakeld moet worden. Extra gemak wordt geboden door de meegeleverde afstandsbediening, waarmee je de kachel vanuit je comfortabele stoel kunt bedienen.

Een van de opmerkelijke functies van de Eurom Safe-T-Convect 2400 is de automatische uitschakelfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat het apparaat zichzelf uitschakelt onder bepaalde omstandigheden, zoals wanneer een gewenste temperatuur is bereikt of bij het detecteren van een potentieel risico. Dit niet alleen bevordert energiezuinigheid, maar verzekert ook dat het apparaat niet onnodig blijft werken, wat bijdraagt aan de levensduur van de kachel en de veiligheid van de gebruikers.

 • Drie warmtestanden
 • LCD-display
 • Timerfunctie
 • Afstandsbediening
 • Automatische uitschakelfunctie

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is een centraal aandachtspunt voor de Safe-T-Convect 2400. Het apparaat is voorzien van oververhittingsbeveiliging, wat betekent dat het automatisch uitschakelt als het een onveilige temperatuur detecteert. Bovendien heeft het apparaat een omvalbeveiliging, die het apparaat uitschakelt als het omver wordt gestoten, waardoor het risico op ongelukken verder wordt geminimaliseerd. Ondanks dat het apparaat een IP00-certificering heeft, wat betekent dat het geen specifieke bescherming biedt tegen intrusies of vocht, heeft het wel specifieke maatregelen om de algemene veiligheid te waarborgen. Daarnaast wordt onjuist gebruik niet gedekt door de fabrieksgarantie, wat benadrukt hoe belangrijk het is om het apparaat op de juiste manier te gebruiken.

Mill SG2000LED

De Mill SG2000LED convectorkachel is ontworpen om middelgrote ruimtes efficiënt te verwarmen met een krachtig vermogen van 2000 Watt. Deze kachel maakt gebruik van convectietechnologie om een gelijkmatige warmteverspreiding te garanderen. Bovendien vergroot het geïntegreerde LED-display de gebruiksvriendelijkheid door duidelijk de instellingen weer te geven, terwijl de toegevoegde ventilatorfunctie zorgt voor een snellere verspreiding van warmte op koudere dagen. Leer meer over deze elektrische kachel en ontdek welke voordelen hij in jouw huis kan brengen.

Mill SG2000LED
 • 2000 Watt vermogen
 • 25 warmtestanden
 • Elektronische thermostaat
4,3 Zeer goed
Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Convectiekachel

De Mill SG2000LED behoort tot de groep convectorkachels. Deze apparaten werken door lucht in de ruimte op te warmen; de verwarmde lucht stijgt, waardoor koudere lucht wordt aangetrokken om ook verwarmd te worden. Het circulerende effect zorgt voor een gelijkmatige verwarming van de ruimte. De SG2000LED is specifiek ontworpen voor efficiënte warmteverspreiding en is geschikt voor ruimtes tot 20m2. Met een vermogen van 2000 Watt biedt deze kachel een effectieve oplossing voor het verwarmen van middelgrote ruimtes.

Het vermogen en de voedingsspanning

De Mill SG2000LED beschikt over een vermogen van 2000 Watt, wat betekent dat het apparaat krachtig genoeg is om effectief ruimtes te verwarmen tot ongeveer 20 m². Hoewel de exacte voedingsspanning niet in de verstrekte informatie wordt genoemd, zou dit waarschijnlijk liggen rond de gebruikelijke waarden van 220-240 V / 50 Hz voor huishoudelijke apparaten in veel regio’s.

Functies en warmtestanden

De Mill SG2000LED convectorkachel onderscheidt zich door zijn geavanceerde functies die zorgen voor optimaal comfort en gebruiksgemak. Centraal staat het heldere LED-display, waarmee gebruikers in één oogopslag de huidige instellingen kunnen aflezen en indien nodig aanpassen. Met maar liefst 25 verschillende warmtestanden kan men de temperatuur tot in detail afstemmen op persoonlijke voorkeuren, van een lichte warmte tot een intensieve hitte.

De geïntegreerde ventilator verspreidt de warmte snel en gelijkmatig door de ruimte, waardoor koude zones worden geminimaliseerd en het comfort wordt gemaximaliseerd. De elektronische thermostaat is een cruciale functie, omdat het helpt bij het nauwkeurig behouden van de ingestelde temperatuur zonder constant handmatig te hoeven bijstellen. Hoewel het apparaat veel voordelen biedt, moeten potentiële kopers zich ervan bewust zijn dat bepaalde functies zoals een timer en een afstandsbediening niet beschikbaar zijn bij dit specifieke model.

 • 25 warmtestanden
 • LED-display
 • Gelijkmatige warmteverspreiding
 • Elektronische thermostaat

Veiligheidsmaatregelen

De Mill SG2000LED heeft meerdere veiligheidsvoorzieningen. Allereerst is er een overhittingsbeveiliging ingebouwd, wat betekent dat het apparaat automatisch uitschakelt als het een onveilig hoge temperatuur bereikt. Daarnaast is er een omvalbeveiliging, waardoor het apparaat zichzelf uitschakelt als het per ongeluk wordt omgestoten, waarmee het risico op brand of schade verder wordt geminimaliseerd. Een indicatielampje informeert de gebruiker over de werking van het apparaat. Hoewel het apparaat niet specifiek is ontworpen voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, biedt de aanwezigheid van dergelijke veiligheidsvoorzieningen wel extra gemoedsrust voor de gebruiker.

Atlantic Ecoflex

De Atlantic Ecoflex elektrische convector is meer dan zomaar een verwarmingstoestel; het is een oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar efficiëntie en veelzijdigheid. Of je nu een snelle opwarming van je woonruimte wenst of speciale functies zoals vorstbeveiliging nodig hebt, deze convector heeft het allemaal. Duik dieper in de details en ontdek de voordelen en functies die dit apparaat je te bieden heeft.

Atlantic Ecoflex
 • Keuze uit 500-2500 Watt vermogen
 • 20 warmtestanden
 • Elektronische thermostaat
4,7 Uitstekend
Bekijk op Bol.com

Convectiekachel

De Atlantic Ecoflex is een elektrische convector die uitblinkt in eenvoud en efficiëntie. Het apparaat is ideaal voor het verwarmen van uw woning, tuinhuis, serre en zelfs de badkamer. Met zijn elegante ontwerp kan het gemakkelijk aan elke wand worden gemonteerd, en het zorgt ervoor dat de warmte zich geleidelijk door de kamer verspreidt. Voordat u het weet, is de temperatuur in uw ruimte gestegen tot een comfortabel niveau.

Het vermogen en de voedingsspanning

De Atlantic Ecoflex onderscheidt zich als een veelzijdige reeks elektrische kachels, ontworpen om aan diverse verwarmingsvereisten te voldoen. Het assortiment omvat verschillende vermogensvarianten, te beginnen bij een compact model van 500 Watt en oplopend tot 2500 Watt. Of je nu op zoek bent naar een subtiele warmtebron voor een kleiner vertrek of een krachtige oplossing voor een grotere ruimte, de Atlantic Ecoflex-reeks heeft met varianten van 500, 1000, 1500, 2000 en 2500 Watt een geschikte optie voor elke situatie.

Functies en warmtestanden

De Atlantic Ecoflex onderscheidt zich door een reeks innovatieve functies die zijn ontworpen voor zowel comfort als efficiëntie. Centraal daarin staat de ingebouwde elektronische thermostaat. De Atlantic Ecoflex is uitgerust met een indrukwekkend scala van 20 afzonderlijke warmtestanden, waardoor gebruikers de temperatuur nauwkeurig naar wens kunnen instellen. In tegenstelling tot traditionele thermostaten is deze bijzonder accuraat en voorzien van een hedendaags design, wat bijdraagt aan een optimale temperatuurregeling in uw woning. Deze thermostaat gaat verder dan alleen temperatuurregulatie; hij biedt maar liefst vier extra programmeerbare mogelijkheden.

Een bijzonder handige functie, vooral in de koudere maanden, is de vorstbeveiliging. Wanneer de temperatuur in de ruimte onder de 5˚С zakt, springt de convector automatisch aan om bevriezing te voorkomen. Voor diegenen die vooruit willen plannen, biedt de ‘Delayed start’-modus de flexibiliteit om de verwarming tot 72 uur van tevoren in te stellen. Gezinnen zullen het kinderslot op het bedieningspaneel waarderen, wat zorgt voor extra veiligheid door onbedoelde aanpassingen te voorkomen. Tenslotte zorgt de sleepmodus ervoor dat het licht van het bedieningspaneel ’s nachts dimt, zodat uw nachtrust ongestoord blijft. Elk van deze doordachte functies draagt bij aan een probleemloze verwarmingservaring.

 • 20 warmtestanden
 • Elektrische thermostaat
 • Vorstbeveiliging
 • Uitgesteld starten
 • Kinderslot

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is een prioriteit voor Atlantic, en dat blijkt wel uit de veiligheidskenmerken van de Ecoflex. Als de convector zou omvallen of oververhit raken, wordt de stroomtoevoer automatisch onderbroken. Dit geeft een extra laag van geruststelling. Bovendien is het apparaat uitgerust met een waterdichte beschermingsgraad van IP-24, wat betekent dat het veilig in vochtige ruimten, zoals badkamers, kan worden gebruikt. De dubbele isolatie tilt de elektrische veiligheid naar een hoger niveau, wat deze convector superieur maakt ten opzichte van andere kachels.


Eurom Alutherm 1000

De Eurom Alutherm 1000 onderscheidt zich als een geavanceerde elektrische convectorkachel die zowel vermogen als intelligente technologie biedt. Ontworpen om optimale warmte te leveren voor diverse ruimtes, biedt deze kachel een combinatie van gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Met kenmerken die zowel het comfort van de gebruiker verhogen als de veiligheid waarborgen, presenteert de Alutherm 1000 zich als een superieure verwarmingsoplossing voor iedereen die kwaliteit waardeert. Lees verder en ontdek de veelzijdigheid en capaciteiten van deze kachel.

Eurom Alutherm 1000
 • Keuze uit 1000-2500 Watt vermogen
 • Planning instellen
 • Bedien met app
4,1 Zeer goed
Bekijk op Bol.com Bekijk bij Amazon

Soort elektrische kachel

De Eurom Alutherm 1000 is een convectorkachel, die zich onderscheidt door zijn strakke vormgeving. Deze kachel is zo ontworpen dat hij naadloos aansluit in elke woonomgeving, of het nu een huiselijke woonkamer, een rustige slaapkamer of een kantoorruimte is. Daarbij kan de kachel zowel staand als hangend worden gemonteerd, wat hem ideaal maakt voor permanente verwarming.

Het vermogen en de voedingsspanning

De Eurom Alutherm is onderdeel van een veelzijdige reeks convectorkachels die specifiek zijn ontworpen om aan uiteenlopende verwarmingsbehoeften te voldoen. Naast het model met een vermogen van 1000 Watt, zijn er ook andere modellen beschikbaar met vermogens van 1500, 2000 en 2500 Watt. Hierdoor biedt de Alutherm-reeks een oplossing voor zowel kleinere als grotere ruimtes, en kun je het perfecte model kiezen dat past bij jouw specifieke verwarmingsbehoeften.

Functies en warmtestanden

Een van de meest opvallende functies van de Alutherm 1000 is de geavanceerde integratie met de Eurom Smart App. Hiermee kun je de kachel niet alleen op afstand bedienen, maar ook diverse instellingen aanpassen. De app biedt de mogelijkheid om een weektimer in te stellen, zodat je de verwarming vooruit kunt plannen op basis van jouw dagelijkse routine. Bovendien kun je, als je meerdere Alutherm kachels in huis hebt, deze eenvoudig aan elkaar koppelen voor een uniforme verwarmingservaring in verschillende ruimtes.

Qua verwarmingscapaciteit biedt de Alutherm 1000 flexibiliteit met drie verschillende warmtestanden: 400, 600 en 1000 Watt. Dit betekent dat je de warmte eenvoudig kunt aanpassen aan de specifieke behoeften van het moment, of je nu zoekt naar een zachte opwarming of een krachtige hitteboost. En om de bediening nog soepeler te maken, is de kachel voorzien van een helder en intuïtief display, zodat je in één oogopslag alle essentiële informatie kunt zien en aanpassingen kunt maken.

 • 3 warmtestanden
 • Met display
 • Bedien met app
 • Verwarming vooruit plannen
 • Meerdere kachels aan elkaar koppelen

Veiligheidsmaatregelen

Veiligheid is van cruciaal belang bij verwarmingstoestellen, en de Alutherm 1000 stelt niet teleur op dit vlak. Hij beschikt over een overhittingsbeveiliging, waardoor hij automatisch wordt uitgeschakeld wanneer er tekenen van oververhitting zijn. Ondanks dat de kachel niet voorzien is van een omvalbeveiliging, draagt de mogelijkheid van wandmontage bij aan de stabiliteit en vermindert het risico van omvallen. Wat betreft de beschermingsgraad, de Alutherm 1000 is IP44 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij beschermd is tegen spitse voorwerpen en spatwater. Dit maakt hem veilig voor gebruik in diverse omgevingen, hoewel het niet specifiek voor badkamers wordt aanbevolen.