Dyson Airwrap of Mae Airwrap: Welke is beter?
Dyson Airwrap of Mae Airwrap: wat is beter?

Dyson Airwrap of Mae Airwrap: Welke is beter?

Zowel de Dyson Airwrap als de Mae Airwrap worden steeds vaker gekozen om het haar eenvoudig te stylen en krullen. Voor de meeste mensen is de Dyson Airwrap een echte must-have, waar dan ook een aardig prijskaartje aan zit. Alhoewel veel gebruikers zweren bij de Dyson, is het geen verkeerd idee om ook eens naar andere merken te kijken. Een van de populairste aanbieders van deze innovatieve krultangen is het merk ‘Mae’. De Mae Airwrap komt vaak voorbij in video’s en advertenties op Tiktok en heeft een uiterst scherpe prijs. Hierdoor rijst natuurlijk de vraag: wat is beter, de Dyson Airwrap of toch de Mae Airwrap? In dit artikel helpen we je bij het maken van de beste keuze zodat jij eindelijk die perfecte Airwrap kunt bemachtigen.

Wat is een Airwrap?

Een Airwrap is een all-in-one stylingtang met allerlei accessoires. Het wordt vooral gebruikt om het haar gemakkelijk te krullen of om meer volume te geven. Zowel de Dyson Airwrap als de Mae Airwrap zijn ontworpen om het stylen van je haar gemakkelijker en efficiënter te maken – en dat zonder extreme hitte te gebruiken! Naast dat het apparaat beter is voor je haar dan een traditionele krultang of stijltang, kun je de apparaten ook nog eens gebruiken op zowel droog als nat haar. Maar welke van de twee is nu eigenlijk de beste? Laten we eens dieper ingaan op de kenmerken en prestaties van beide apparaten.

Dyson Airwrap: wie kent hem niet?

De Dyson Airwrap is natuurlijk gemaakt door het alom bekende en hoogwaardige technologiebedrijf Dyson. Je kunt dan ook wel een premium haarstylingproduct verwachten. Het maakt gebruik van de zogenaamde “Coanda-effect” technologie, waarbij luchtstromen worden gecreëerd om het haar rond het apparaat te wikkelen en te stylen. De Dyson Airwrap wordt geleverd met verschillende opzetstukken, waaronder een föhnopzetstuk, verschillende borstels en verschillende krultangopzetstukken. Het apparaat maakt gebruik van luchtstroom en lichte hitte om het haar te vormen, waardoor het minder beschadigd raakt dan bij traditionele stylingtools.

Mae Airwrap: maak kennis met hét alternatief

Aan de andere kant hebben we de Mae Airwrap, een nieuwkomer op de markt voor haarstylingapparaten. De Mae Airwrap beweert vergelijkbare functionaliteiten te bieden als de Dyson Airwrap, maar tegen een lagere prijs. Dat klinkt natuurlijk zeer aantrekkelijk. Mae maakt ook gebruik van luchtstromen om het haar te stylen, maar de specifieke technologie en details zijn net anders dan die van Dyson. Denk hierbij aan de minimumtemperatuur, het materiaal en het vermogen. De Mae Airwrap wordt overigens geleverd met verschillende opzetstukken, vergelijkbaar met de Dyson Airwrap, en belooft een vergelijkbare prestatie te leveren.

Dyson Airwrap Complete
  • Haar krullen, drogen en stylen
  • 6 opzetstukken
  • Voor nat haar en droog haar
4,4 Zeer goed
Bekijk bij Amazon
Mae Airstyler
  • Haar krullen, drogen en stylen
  • 4 opzetstukken
  • Voor nat haar en droog haar
3,9 Goed
Bekijk bij Amazon

Welke Airwrap levert de beste prestaties?

Nu we een overzicht hebben van beide merken Airwraps gaan we wat dieper in op de belangrijkste punten om te overwegen bij het bepalen van de beste keuze.

Dyson Airwrap geeft je een veilige en krachtige styling

Over het algemeen staat de Dyson Airwrap bekend om zijn uitstekende prestaties. De technologie en engineering achter het apparaat zijn geavanceerd en leveren resultaten van hoge kwaliteit op. Met een vermogen van maar liefst 1600 Watt mag je een krachtige stylingtang verwachten. De Dyson Airwrap maakt gebruik van het Coanda-effect, waarbij het haar rond het vat wordt gewikkeld met behulp van luchtstroming. Dit resulteert in volumineuze krullen en golven, zonder dat er klemmechanismen of handschoenen nodig zijn. Geen risico om je handen te verbranden dus! Door het gebruik van lucht om het haar te stylen, loopt je haar minder schade op dan bij traditionele stylingtools.

Mae Airwrap krult je haar met 110.000 omwentelingen per minuut

Eigenlijk werkt de Mae Airwrap vrijwel hetzelfde. De Airstyler maakt gebruik van een combinatie van luchtstroming en hitte om je haar in model te brengen. De draaikolk van de krultang wikkelt je haar automatisch om het opzetstuk, waardoor het stylen van je haar gemakkelijker wordt zonder dat je elke pluk zelf hoeft te draaien. De motor van het apparaat draait met een snelheid van 110.000 omwentelingen per minuut, waardoor de luchtstroming het haar nauwkeurig kan volgen en een draaikolk van lucht rondom het opzetstuk van de krultang creëert. Dit zorgt voor een effectieve stylingervaring. Belangrijk om te vermelden is dat er niet veel informatie wordt vrijgegeven over het vermogen van het apparaat, waardoor het lastig vergelijken is welke Airwrap het krachtigst is.

De temperatuurinstellingen

Net zoals bij de meeste krultangen en stijltangen, kun je bij beide Airwraps de temperatuur instellen. Nu zit hier nog wel wat verschil in voor beide merken.

Dyson Airwrap werkt met lagere temperaturen

De Dyson Airwrap maakt gebruik van slimme warmteregelingstechnologie, waarbij de temperatuur van de luchtstroom meer dan 40 keer per seconde wordt gemeten. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat de temperatuur van de Airwrap altijd onder de 150 °C blijft. Wel zo veilig voor je haar! Je kunt kiezen uit drie temperatuurstanden. De koudste temperatuur is 28 graden, de tweede keuze is 60 graden en de warmste temperatuur die je kunt instellen is 90 graden. Juist deze lage temperaturen maken de Dyson Airwrap zo innovatief en baanbrekend, zeker wanneer je het apparaat vergelijkt met de standaard krultang die je al gauw op 180-200 graden moet instellen voor langdurig resultaat.

Mae Airwrap heeft meer temperatuurinstellingen

De minimale temperatuur van de Mae Airwrap ligt iets hoger op 35 graden. Hetzelfde geldt voor de maximum temperatuur die net 5 graden hoger ligt dan die van de Dyson. Dit zijn natuurlijk nog steeds bewonderingswaardige temperaturen om je haar mee te stylen. De Mae Airstyler heeft maar liefst vier temperatuurstanden. Zo kun je het apparaat helemaal zelf instellen zoals jij wilt.

Opzetstukken en veelzijdigheid

Zowel de Dyson Airwrap als de Mae Airwrap worden geleverd met verschillende opzetstukken, waardoor je diverse haarstijlen kunt creëren.

Dyson Airwrap heeft maar liefst 6 opzetstukken

De Dyson Airwrap wordt geleverd met een scala aan handige opzetstukken. De pre-styling föhn zorgt ervoor dat nat haar handdoekdroog wordt, klaar om gestyled te worden. Met het krulopzetstuk van 30 mm kun je volumineuze krullen en golvende lokken creëren, terwijl de krulopzetstukken van 40 mm zorgen voor losse krullen en golvende lokken. De stevige gladmakende borstel maakt het haar strakker en gladder, terwijl de zachte gladmakende borstel zorgt voor glad en geföhnd haar. Tot slot brengt de ronde volumeborstel het haar in model terwijl het droogt. Met deze veelzijdige opzetstukken kun je verschillende haarstijlen moeiteloos creëren met de Dyson Airwrap.

Mae airwrap opzetstukken

Mae Airwrap opzetstukken zijn minder divers

De Mae Airwrap wordt geleverd met een complete set van opzetstukken, zodat je verschillende haarstijlen kunt creëren. In de verpakking vind je de Airstyler zelf, samen met vier opzetstukken, waaronder een borstel, een ronde borstel, een krulopzetstuk voor links en voor rechts, en een luchttunnel. Goed om te weten: waar de Dyson Airwrap krulopzetstukken van 30 mm en 40 mm levert om zelf je kruldefinitie te bepalen, heeft Mae Airwrap hier geen keuze in. Ook heeft de Dyson meer borstels voor verschillende haartypes en -structuren.

Welke Airwrap heeft het beste materiaal?

Je wilt natuurlijk ook weten of jouw nieuwe Airwrap gemaakt is van duurzaam materiaal. Waar zijn de onderdelen van gemaakt en welke is sterker?

Mae Airwrap levert in op kwaliteit

De Mae Airwrap is gemaakt van kunststof. Dit verklaart ook voor een deel de aantrekkelijke prijs. Kunststof is niet het meest efficiënte materiaal voor een stylingtang en ook minder duurzaam dan aluminium. Een aluminium stylingtang wordt over het algemeen beschouwd als beter dan een kunststof stylingtang om verschillende redenen:

  1. Warmtegeleiding: Aluminium heeft een uitstekende warmtegeleiding, wat betekent dat het snel en gelijkmatig warmte kan verspreiden over het oppervlak van de tang. Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over het haar, waardoor je een consistent resultaat kunt bereiken zonder dat bepaalde delen van het haar oververhit raken.
  2. Duurzaamheid: Aluminium is een sterk en duurzaam materiaal, waardoor een stylingtang van aluminium langer meegaat in vergelijking met een kunststof tang. Het is minder vatbaar voor breuk, scheuren of slijtage, waardoor het een langdurige investering is.
  3. Hittebestendigheid: Aluminium kan hoge temperaturen verdragen zonder vervorming of beschadiging. Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van stylingtools die warmte genereren, omdat het voorkomt dat de tang smelt of misvormt bij blootstelling aan hoge temperaturen.
  4. Efficiëntie: Vanwege de goede warmtegeleiding van aluminium kan een stylingtang van dit materiaal snel opwarmen en de gewenste temperatuur bereiken. Dit bespaart tijd en maakt het stylingproces efficiënter.

Dyson Airwrap is gemaakt voor de lange termijn

De Dyson Airwrap is voor het grootste deel gemaakt van aluminium en heeft slechts een klein percentage aan kunststof. Zoals je hiervoor hebt kunnen lezen heeft dit een aanzienlijk effect op de prestaties van de stylingtang. Dit maakt de Dyson Airwrap niet alleen meer hittebestendig en efficiënter, maar ook een duurzamer product waar je lang mee kunt doen.

Het verschil in prijs tussen de Dyson Airwrap en Mae Airwrap

Een van de meest opvallende verschillen tussen de Dyson Airwrap en de Mae Airwrap is de prijs. De Mae Airwrap is aanzienlijk goedkoper dan de Dyson Airwrap. Dit kan een belangrijke overweging zijn, vooral als je een beperkt budget hebt. Als je over de langere termijn praat, is de prijs van de Dyson het zeker waard. Met het alternatief van Mae kies je voor minder uitgebreide opties, hogere temperaturen en materiaal van aanzienlijk lagere kwaliteit. Ga je het apparaat niet vaak gebruiken of heb je een zeer beperkt budget? Dan moeten we toegeven dat de Mae Airwrap een prima keuze is. De Mae Airstyler heeft zichzelf ondanks de minpunten bewezen als een sterke concurrent van de Dyson door haar meerdere opzetstukken, slimme technologie en fijne temperatuurinstellingen.

Dyson Airwrap of Mae Airstyler?

Al met al is de keuze tussen de Dyson Airwrap en de Mae Airwrap afhankelijk van je persoonlijke behoeften, budget en prioriteiten. De Dyson Airwrap biedt geavanceerde technologie en bewezen prestaties, maar tegen een hogere prijs. De Mae Airwrap is een betaalbaarder alternatief, maar met lagere kwaliteit en minder opzetstukken. Eerlijk is eerlijk, de Dyson Airwrap blijft een van de meest innovatieve stylingproducten op de markt. De prestaties en kwaliteit zijn nu eenmaal lastig te evenaren, maar we moeten toegeven dat de Mae Airwrap zeker een noemenswaardig alternatief is in de lagere prijsklasse.