Hoe stel je Philips Hue lampen in?
Hoe stel je Philips Hue lampen in?

Hoe stel je Philips Hue lampen in?

Philips Hue lampen zijn slimme verlichting die je, nadat je ze correct hebt ingesteld, via een app kunt bedienen. Met Philips Hue voorzie jij jouw huis gemakkelijk van sfeerverlichting op maat. Of je nu je woonkamer wilt verlichten voor een feestje of je slaapkamer wilt voorzien van rustgevende verlichting voor het slapengaan, met Philips Hue kan het allemaal. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je Philips Hue lampen instelt.

Wat heb je nodig?

Voordat je begint met het instellen van je Philips Hue lampen, is het belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Het is altijd verstandig om alle benodigde onderdelen bij de hand te hebben voordat je aan de slag gaat. Zo voorkom je onnodige vertragingen en kun je efficiënt werken. Hier is een lijst van wat je nodig hebt:

 • Philips Hue lampen: Deze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals witte lampen, gekleurde lampen en lichtstrips.
 • Philips Hue Bridge: Dit is het hart van het systeem en maakt verbinding met je WiFi-netwerk.
 • Een smartphone of tablet: Voor het installeren van de Philips Hue app.
 • Philips Hue app: Deze is gratis te downloaden in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

Laten we nu beginnen met het instellen van je Philips Hue systeem!

De Philips Hue Bridge instellen

De Hue Bridge is essentieel omdat het de verbinding tussen je lampen en je smartphone mogelijk maakt. Denk aan de Bridge als het brein van je slimme verlichtingssysteem. Hier is hoe je het instelt:

 1. Verbind de Hue Bridge met stroom: Sluit de Bridge aan op een stopcontact met de meegeleverde voedingsadapter.
 2. Sluit de Bridge aan op je router: Gebruik de meegeleverde netwerkkabel om de Bridge aan te sluiten op een vrije poort van je router.
 3. Wacht tot de lampjes op de Bridge branden: Na een paar seconden moeten de drie lampjes op de Bridge gaan branden, wat betekent dat de verbinding geslaagd is.

Nu je Bridge verbonden is, kun je verder met de volgende stap.

€57,00
Op voorraad
Coolblue.nl

De Philips Hue app installeren en instellen

Je hebt je Bridge aangesloten, dus nu is het tijd om de Philips Hue app te installeren. Deze app is jouw afstandsbediening voor al je lampen. Volg deze stappen om alles in te stellen:

 1. Download de Philips Hue app: Zoek naar de Philips Hue app in de App Store of Google Play Store en installeer deze op je smartphone of tablet.
 2. Open de app: Volg de instructies op het scherm om een account aan te maken of in te loggen als je al een account hebt.
 3. Zoek naar de Bridge: De app zal automatisch zoeken naar de Hue Bridge. Zodra deze is gevonden, druk je op de knop op de Bridge om de verbinding te bevestigen.
 4. Update de firmware: Als er een firmware-update beschikbaar is voor de Bridge of lampen, zorg er dan voor dat je deze installeert voor optimale prestaties.

Gefeliciteerd, je hebt nu de basis gelegd! Nu is het tijd om je lampen toe te voegen.

Lampen toevoegen aan je systeem

Met de Bridge en de app klaar voor gebruik, is het tijd om je Philips Hue lampen tot leven te brengen. Hier is hoe je dat doet:

 1. Draai de lampen in hun fittingen: Plaats de Philips Hue lampen in de gewenste armaturen en zet de schakelaar aan.
 2. Open de Philips Hue app: Ga naar ‘Instellingen’ en selecteer ‘Lampconfiguratie’.
 3. Voeg nieuwe lampen toe: Klik op ‘Lamp toevoegen’ en volg de instructies om je lampen te koppelen. De app zal automatisch zoeken naar nieuwe lampen.
 4. Naam en kamer toewijzen: Geef elke lamp een naam en wijs ze toe aan een kamer voor gemakkelijk beheer.

Nu je lampen zijn toegevoegd, kun je echt beginnen met het personaliseren van je verlichting.

Personaliseer je verlichting

Je hebt nu je lampen ingesteld, maar de magie begint pas echt bij het personaliseren van je verlichting. Hier zijn enkele manieren om dat te doen:

 1. Scènes maken: In de app kun je scènes maken om specifieke lichtinstellingen op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld een ‘Relax’ scène zijn met warme kleuren voor de avond, of een ‘Energize’ scène met helder wit licht voor de ochtend.
 2. Automatiseringen instellen: Gebruik de app om automatiseringen in te stellen, zoals het automatisch inschakelen van de lampen bij zonsondergang of het uitschakelen wanneer je het huis verlaat.
 3. Bediening via stem: Als je een spraakassistent zoals Google Assistant of Amazon Alexa gebruikt, kun je de Philips Hue lampen ook met je stem bedienen. Zorg ervoor dat je je Philips Hue account koppelt aan je spraakassistent.

Met deze personalisaties wordt je huis niet alleen slimmer, maar ook gezelliger en functioneler.

Extra functies en accessoires

Philips Hue biedt ook diverse accessoires om je verlichtingservaring verder te verbeteren. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Hue Dimmer Switch: Een draadloze schakelaar waarmee je je lampen kunt dimmen zonder je smartphone.
 • Hue Motion Sensor: Een bewegingssensor die je lampen automatisch inschakelt wanneer beweging wordt gedetecteerd.
 • Hue Tap Switch: Een programmeerbare schakelaar waarmee je scènes kunt activeren met een druk op de knop.